Davor Dukić dobitnik nagrade publike 29. Memorijala Nadežde Petrović

1315

ČAČAK – Likovni umetnik Davor Dukić dobitnik je nagrade publike na manifestaciji savrmene likovne i vizuelne umetnosti – 29. Memorijalu Nadežde Petrović u Čačku.

Umetnička galerija u Čačku, koja je organizator Memorijala, održanog od 29. septembra do 2. novembra prirediće samostalnu izložbu dela dobitnika nagrade publike.

Na ovogodišnjem Memorijalu izlagalo je 12 umetnika mlađe generacije u selekciji tri likovna umetnika Uroša Đurića, Mihaela Milunovića i Vuka Vidora.

Izložba se sastojala od tri segmenta koji su zamišljeni kao intervencija u prostoru 29. Memorijala, u koji su bili postavljeni tipski segmenti međunarodnih sajmova savremene umetnosti sa tri štanda imaginarnih galerija – Đurić Contemporary, Milunović Modern i Vidor Project.

Bili su izloženi radovi Aleksandra Dimitrijevića, Miće Stajčića, Aleksandra Jestorovića – Jamesdina, Marka Markovića, Marka Velka, Marte Jovanović, Darje Bajagić, Đorđa Ozbolta, Milana Hrnjazovića, Davora Dukića, Petra Mirkovića i Aleksandra Todorovića.

Memorijal Nadežde Petrović osnovan je 1960. godine u znak sećanja na delo slikarke Nadežde Petrović, rođene u Čačku.

Prvobitno je Memmorijal bio revijalna manifestacija, potom tematska, problemska i teorijska izložba, a poslednjih godina je izložba međunarodnog karaktera.

BETA