„Borio sam se za državu na Kosovu, a ona me pljačka“

0
84

Sedamdesetogodišnji Slobodan Pajović iz Zablaća kod Čačka tvrdi da je jedini u tom mestu koji, kako kaže, na svoje ime, plaća dve kanalizacije. On je prvobitno sklopio ugovor za uvođenje kanalizacione mreže s Mesnom zajednicom koji nije ispoštovao kada je plaćanje u pitanju. Nakon toga su mu ponudili da ponovo napravi ugovor, ali je pravio kuću i nije bio sposoban da to finansijski podnese. Posle izvesnog vremena, kada se ekonomski konsolidovao, postigao je dogovor, a predstavnici MZ su prepravili prvobitni dokument za kanalizaciju, koji je, kako kaže, ispoštovao i isplatio.

„Nakon toga sam pitao predsednika MZ Mirčetu Lečića, pošto je prva obaveza isplaćena, da napravi ugovor kako bi moj sin uveo kanalizaciju, na dve godine, jer bi rata bila 50 evra. On me poslao kod koordinatorke za te poslove da ga napiše i jednan anuitet u tom iznosu sam platio. Međutim, oni su hteli da manipulišu sa mnom, jer mi nisu dali potvrdu da sam isplatio prvobitno dugovanje. To je trajalo nekoliko meseci, ali sam je na kraju uz tešku muku dobio“, ispričao nam je Slobodan.

Međutim, niko ga, kako tvrdi, nije posavetovao da prvobitni ugovor, po kome mu nije izvršena usluga priključka, treba da raskine pa su od njegove bedne penzije u iznosu od 16.000 dinara počeli da odbijaju 5.500,00 RSD.

„To je pljačka, a Savet MZ sam molio četiri puta da reše taj problem i pisao svakom članu tog tela pojedinačno uručivao molbu, ali me nisu konstatovali, čak ni pozvali na razgovor. To su ološi i zato sam tužio Mesnu zajednicu“, tvrdi Pajović.

Kako ističe, dve godine mu odbijaju od penzije, a još pet ne može da se oslobodi sudskog izvršitelja.

„Kaznili su me da nemam za šta hleba da kupim. Opljačkali su me, jer ja sa sudskim troškovima imam obaveze u iznosu skoro 700 hiljada dinara. Pomoćniku gradonačelnika za mesne zajednice, Milanu Bojoviću sam kucao na vrata kabineta 20 puta, ali nikada nije bio tu. A i sami znate da „vrana vrani oči ne vadi“. On je ispred doma u Zablaću nešto našminkao, a baš ga briga za nas obične ljude“, kaže Pajović.

Slobodan ističe da je sa svojim sinom bio i na KiM za vreme bombardovanja, gde je proveo 87 dana.

„Razočaran sam u državu, jer mi niko ni jedan jedini papir nije napisao da sam učesnik rata, nemam status borca. Sada kada bi neko došao da mi se obrati samo bih im rekao – marš, ne želima da imam bilo kakve kontakte i poslove sa vama“, razočarano kaže sagovornik portala Nova.rs.

Radimo krvnički, i ja, i deca, tuđe njive obrađujemo, a ovu kuću sam sam napravio – i zidario, i tesario, i vodu, i struju, a tako mi se vraća, zaključio je ogorčeno Slobodan.

Redakcija portala Nova.rs je pokušala da dobije odgovore na pitanja o, kako tvrdi Pajović, blago rečeno, nepravde koja mu je učinjena od pomoćnika gradonačelnika Čačka, Milana Bojovića, ali on se ni na jedan od dva telefonska broja koja imamo do zaključenja teksta nije javljao.

S toga smo pozvali predsednika MZ Zablaće Mirčetu Lečića koji nam je rekao da Pajović po tužbi od 2009. ili 2010. godine plaća obaveze koje nije izmirio po prvom ugovoru. Kada smo mu rekli da je prvi ugovor prepravljan on je to negirao.

„Drugi je uredno platio i ima pravo da priključi kanalizaciju“, rekao je Lećić za Nova.rs. koji čak nije ni upoznat kao predsednik MZ da je Pajoviću priključena jedna kanalizaciona mreža.

Na naše pitanje da li je dobio poziv kao tuženo lice od strane Pajovića, Lečić tvrdi da od strane nadležnog suda do današnjeg dana nije dobio nikakvo obaveštenje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime