Borac dominirao i nad Vojvodinom

1175

ČAČAK – Košarkaši Borca savladali su Vojvodinu rezultatom 101:60 (24:20; 27:9; 26:16; 24:15)

Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 800. Sudije: Prpa, Milojević, Krstić.

Borac: S. Gavrilović 16, Alikadić 15, Popović 4, R. Đoković, I. Đoković 15, I. Gavrilović 10, Majstorović 18, A. Krsmanović, Prlja 5, Kočović 12, Čarapić 6.

Vojvodina: Zarić 5, Stojanović 4, Majstorović 6, Šućur, Grubor 8, Rebić, Prica 6, Mandić 2, Kovačević 12, Birovljev 4, Šrajer 8, Matović 5.

Borac je nastavio da deli košarkaške lekcije u KLS ligi. Iako nije prošlo ni 48 sati od prethodnog okršaja, Čačani su uzeli novi skalp, a žrtva je bila ekipa Vojvodine, koja je ubedljivo savladana rezultatom 101:60.

Početak utakmice karakteriše dobra odbrana na obe strane, uz nešto lošiju realizaciju šuta. Ali nakon dva minuta Vojvodina uspeva da veže dva pogotka za tri i tako prekine košgetersku sušu. Međutim, posle početnog grča domaćin se oslobodio, pa je vezao nekoliko dobrih napada preko Strahinje Gavrilovića i Majstorovića, što je brzo donelo korist. Bez obzira na nešto bolju igru Čačana, gosti su zahvaljujući šutu sa distance držali priključak.

 

Može se slobodno reći da je drugi kvartal potpuno protekao u znaku domaćeg tima. U ovom delu igre Borac je pametnom i smirenom igrom uspeo da stekne ogromnu prednost, koja je nakon zakucavanja Majstorovića iznosila 24 koša (51:27). Ilija Đoković je pokrenuo saigrače, a oni su ga sledili na pravi način. Prednost na kontu Čačana predstavljala je veliku zalihu pred nastavak utakmice. Na drugoj strani, Vojvođani su bili samo nemi statisti u odličnoj predstavi Borca. Nikako nisu uspevali da nađu adekvatan odgovor na dobru igru rivala.

 

Drugo poluvreme započela je Vojvodina nešto energičnije. Ipak, to nije bilo ni blizu dovoljno. Zbog lošeg šuta, kao i sjajne odbrane Borca, gosti nisu bili ni blizu da ugroze dominaciju čačanskog tima. Štaviše, domaćin je svoj suficit polako podizao, a zaustavio se na +32 (77:45). Doduše, uspela je Vojvodina da pred kraj treće deonice napravi seriju 7:0, ali to je bilo čisto da pokaže da i druga strana postoji na parketu.

 

Poslednji deo igre Borac je igrao taman koliko treba da održi veliku prednost sticanu tokom prethodnih 30 minuta, a čak je istu i uvećavao do +43 (101:58). Zbog očite razlike u kvalitetu između dve ekipe, trener Arsić je mogao da pruži značajnu minutažu mladim igračima Aleksi Krsmanoviću i Alikadiću, koji do sada nisu imali priliku previše da igraju. A oni su to iskoristili kako treba. Sve u svemu, bila je ovo nova ubedljiva pobeda Borca, kojom je nastavljen pozitivan niz u KLS ligi.

 

Nikola Minović