Arsić – Naš Kulturni centar je lider među ustanovama kulture

0
666

GORNJI MILANOVAC – Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije pozitivno je ocenilo projekte Kulturnog centra i sa 1.350.000 dinara pomoćiće realizaciju četiri programa u oblasti savremenog stvaralaštva koje će Ustanova za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje iz Gornjeg Milanovaca, kao nacionalne i međunarodne projekte realizovati do kraja godine.

Reč je o projektima: 15. Međunarodni bijenale umetnosti minijature (druga faza), 48. Sabor narodnog stvaralaštva Srbije, Minijaturno bijenale 8 – putujuća izložba i 6. Međunarodni festival kratkog filma „Kratka forma“. 

Za realizaciju druge faze Bijenala iz Republike će biti izdvojeno  400.000 dinara. Za Sabor narodnog stvaralaštva – četvrti u Gornjem Milanovcu odobreno je 500.000, a 250.000 dinara za putujuću izložbu osmog dečjeg bijenala. Šesti međunarodni festival kratkog filma ministarstvo će podržati sa 200.000 dinara. 

Podsećamo, Ministarstvo kulture i informisanja putem konkursa već je odobrilo tri miliona dinara za realizaciju završnih radova na rekonstrukciji „A faze“ Doma kulture u Gornjem Milanovcu. Reč je o sredstvima po konkursu „Gradovi u fokusu 2020“ koja su odobrena opštini Gornji Milanovac za projekat „Rudničko – takovski kraj OKNO KULTURE 2“. 

 

-Uspešnom realizacijom ovih projekata, za koje se već sada može reći da će privući veliku pažnju domaće i svetske javnosti, Kulturni centar će potvrditi status jedne od prestižnih institucija kulture u ovom delu Srbije –  rekao je Dragan Arsić, direktor Ustanove i istakao da zahvalnost ovom prilikom treba uputiti i svim društveno odgovornim preduzećima iz Gornjeg Milanovca koja, u okviru svojih mogućnosti finansijski podržavaju i druge projekte Kulturnog centra od značaja za žitelje našeg grada (na godišnjem nivou oko 150.000 dinara).

-Podrška Ministarstva kulture, kao i institucija od nacionalnog značaja potvrda je da smo na dobrom putu. Da smo u ovom delu Srbije lider među ustanovama kulture. U prilog tome govori i podatak da je za projekte Kulturnog centra putem konkursa i donacija od 2014. godine do danas izdvojeno više od 20 miliona dinara– istakao je Arsić.

Rad Kulturnog centra ove godine podržaće i Filmski centar Srbije. Za projekat nabavke dela bioskopske opreme (platno) Filmski centar Srbije, po konkursu će izdvojiti dva miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime