Zdravstveno stanje devojčice stabilno

0
190

 

ČAČAK – Zdravstveno stanje dvogodišnje devojčice iz Čačka, čiji je brat blizanac juče preminuo, je stabilno, rekao je u kratkoj izjavi Multimedijalnoj novinskoj agenciji direktor Opšte bolnice Radoslav Milošević.

„Devojčica nema temperaturu i dobro se oseća“, izjavio je Milošević. Kako je kasnije saopšteno, ona je puštena na kućno lečenje.

Dečak je u čačansku bolnicu primljen u petak nešto posle 20:00 časova sa znacima respiratorne infekcije, a uprkos sprovedenim dijagnostičkim procedurama, preminuo je u subotu rano ujutru.

Kako saznaje agencija MNA, na intenzivnu negu ove zdravstvene ustanove tokom noći primljeno je nekoliko ljudi sa simptomima teškog „popuštanja pluća“, međutim Milošević je rekao da će detaljne podatke saopštiti portparol bolnice u ponedeljak.

U Zavodu za javno zdravlje (ZZJZ) Čačak danas nisu želeli da daju podatke o broju obolelih od gripa u Moravičkom okrugu.

Iako je načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti ZZJZ Davor Obrenić odgovorio potvrdno na naše pitanje da li se zna tačan broj obolelih, taj podatak nije želeo da saopšti.

Foto – Vlade Ilić

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime