Sutra promocija knjige „Bunt dece socijalizma“

0
45

Kulturno – obrazovni program Doma kultureorganizuje u četvrtak, 22. oktobar, sa početkom u 19:30 časova predavanje i promociju knjige: “BUNT DECE SOCIJALIZMA”.

Dušan Vesić knjigom BUNT DECE SOCIJALIZMA, o prvoj generaciji bendova novog talasa, zaokružuje trilogiju o najvažnijim momentima jugoslovenske rok kulture. Detaljnu priču o ovom periodu, pisanu karakterističnim Vesićevim stilom, Branimir Štulić poredi sa borhesovskim, uz obilje zanimljivih i manje poznatih podataka.

Vesić je u isto vreme neposredni posmatrač koji je iz blizine pratio novi talas tokom njegovog nastanka, vrhunca i gašenja, a ujedno i pažljivi i odmereni hroničar koji sa vremenske , ali ne i emotivne distance dočarava i približava kulturnu epohu precizno i živopisno. Onima pak, koji to vreme ne pamte, saznaće zašto se o tom periodu govori i neverovatnih četrdeset godina kasnije. Novi talas? Kao da je bio juče!

Azra, Električni orgazam, Film, Haustor, Idoli, Lačni Franc, Paket aranžman, Pankrti, Paraf, Parlament, Pekinška patka, Piloti, Prljavo kazalište, Šarlo akrobata, Termiti…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime