Restaurisan „Petrijin venac“ premijerno prikazan u Čačku

0
114

ČAČAK – Kultno ostvarenje Srđana Karanovića iz 1980. godine „Petrijin venac“, sinoć je prikazano u čačanskom Domu kulture, sada u novom kvalitetu slike i tona, piše Blic.

Premijeru digitalno restauriranog klasika srpske kinematografije, posebno su uveličali i oni koji su ovaj film stvarali: glumice Mirjana Karanović i Radmila Živković, producent Milan Cvetković i kompozitor Zoran Simjanović. Pored glumaca i ekipe sa filma, premijeri su prisustvovali i Marjan Vujović, upravnik Muzeja Jugoslovenske kinoteke i Igor Tomić iz kompanije Vip mobile.

Snimljen po istoimenoj knjizi Dragoslava Mihailovića, ovaj film, ostao je zapamćen po interpretaciji Mirjane Karanović kojoj je uloga Petrije debitantska. Prikaz posleratnog perioda u malom rudarskom mestu u Srbiji verodostojno su predstavili velikani srpske filmske scene među kojim su Pavle Vujisić, Branko Cvejić, Marko Nikolić, Dragan Maksimović, Miloš Žutić, Olivera Marković, Ljiljana Krstić, Veljko Mandić, Radmila Živković i drugi. Priča o teškom životu, ali i nesalomivom duhu Petrije ispraćena je muzikom poznatog. Projekcija filma u Beogradu biće održana u četvrtak, 15. novembra u svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke, u 18h i 20:30 časova. Film će u narednom periodu krenuti put Srbije i biće prikazan u više od 10 gradova.

Blic, Foto – Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime