Poezija i muzika za dušu na 5. Simpozijumu mladih umetnika

0
1901

ČAČAK – Veče poezije održano je sinoć  u Galeriji Narodnog muzeja u okviru 5. simpozijuma mladih umetnika, a atmosferu su svojim muziciranjem i pevanjem dodatno „zagrejali“ muzičari Aleksa Radovanović i Anđela Todorović.

Poeziju su kazivali Lazar Biorac, Slađana (Branislava) Bušić, Jevđenije Julijan Dimitrijević, Maja Radulović i Ivan Đurović.

Ovo kulturno dešavanje je otvorila Marija Marković, jedna od organizatora simpozijuma.

„Sve nas spaja pisana reč, ali i želja da slušamo jedni druge, da čujemo svačija srca koja će nam nešto poručiti u ovom prostoru i izaći van njega. To su, zapravo, naše misli uprte ka budućem, novom, saznajnom o čoveku i prirodi, o nama samima“, poručila je ona prilikom otvaranja ovog kulturnog dešavanja.

Učesnik i organizator, Ivan Đurović, predstavio se publici sa svoje dve i pesmom Vladislava Petkovića Disa “Tamnica” i Branislava Petrovića “Ide čovek pored reke”. 

Veče je zatvorila Aleksandra Majstorović zahvalivši  se učesnicima i publici.

„Pozivam Vas da dođete na zatvaranje naše manifestacije, 28. avgusta u dvorištu muzeja koje će biti obeleženo filmskom projekcijom i izložbom na otvorenom sa početkom u dvadeset jedan čas“, rekla je mlada talentovana čačanska umetnica.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime