Nagrađeni najbolji učenici

0
765

GORNJI MILANOVAC  – U čast najuspešnijih učenika opštine Gornji Milanovac u školskoj 2018/2019. godini, predsednik opštine Dejan Kovačević upriličio je svečani prijem u velikoj sali Kulturnog centra, na kom su najboljima dodeljene prigodne nagrade.

Predsednik opštine Dejan Kovačević obratio se nagrađenima i istakao da su oni nešto najbolje što opština Gornji Milanovac ima:

„Ova sala danas je puna ponosa, ponosni su nastavnici, roditelji, a ponosni smo i mi, vaše komšije, sugrađani, ceo Milanovac. Znanje je najveća moć. Opština Gornji Milanovac i njeno rukovodstvo pokušavaju da svakim danom naše obrazovanje podignu na viši nivo. Svi ste svedoci i rekonstrukcija škola, i boljih učila za nastavni program, svi ste svedoci da plaćamo iz lokalnog budžeta i dosta takmičenja i ja sam ponosan kada vi dođete sa takmičenja sa osvojenim nagradama. Treba da nastavite školovanje i usavršavanje, ali uvek treba Milanovac da vam bude u mislima i da težite da se u njega vratite. Na nama je danas da vam omogućimo što bolje uslove za rad, zaposlenje, da kada završite školu imate gde da se vratite. Vi ste ti koji u budućnosti treba da predvode društvo, da neko od vas stoji na mom mestu i da zajedno sa nekim budućim generacijama gradi bolji Gornji Milanovac.“

Osamnaest učenika nagrađeno je pohvalom i Sabranim delima Jovana Dučića za osvojanje nekog od prva tri mesta na republičkim takmičenjima.

Vukovci osnovnih škola, njih dvadeset i četvoro, kao nagradu za svoj uspeh dobili su pohvalu i Enciklopediju za mlade, dok je vukovcima srednjih škola, kojih je u školskoj 2018/2019. godini sedamnaest, predsednik uručio pohvalu i Sabrana dela Bore Stankovića.
Ivani Gutić, Nikoli Jovićeviću, Tijani Radovanović, Ani Joksimović, Lenki Vujanić, Sari Ivanović, Anđeli Damljanović, Jovani Vuksanović, Aleksandri Vesković, Bojanu Kovačeviću, najboljima među najboljima, đacima generacije osnovnih i srednjih škola, kao nagradu za zalaganje, trud i postignute uspehe, predsednik je uručio pohvalu, plaketu i Istoriju Srba, autora Vladimira Ćorovića.

U saradnji opštine Gornji Milanovac i Sportsko-rekreativnog centra Breza, svi nagrađeni učenici dobili su propusnicu za sezonsku kartu na gradskom bazenu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime