Na polumaratonu u Čačku više od 1000 učesnika

0
384

ČAČAK – Na polumaratonu u Čačku, koji će biti održan 15. septembra očekujemo više od 1000 učesnika, a promoterka je Ivana Ilić, izjavio je danas na konferenciji za novinare Ivan Čvrkić, predsednik Organizacionog odbora ovog događaja.

Prema njegovim rečima, jutros je bilo više od 700 prijavljenih kandidata, a obzirom da prijave traju do sutra smatra da će taj broj premašiti 1000.

„Želimo da promovišemo zdrave stilove života, a ka zdravlju se ne šeta već trči. Ove godine osim učešća naših atletičara, biće i sportisti iz bivše Jugoslavije i evropskih zemalja – Italije, Francuske, Norveške, Bugarske i Rumunije“, najavio je Čvrkić.

On je zamolio sugrađane za razumevanje jer će glaavne ulice u gradu biti zatvorene 15. septembra u periodi od 9 do 13 časova i izrazio očekivanje da će vremenske prilike „ići svima na ruku“.

Zamenica gradonačelnika Čačka, Milica Dačić je kazala da je organizacija ovakve manifestacije veoma kompleksna.

„Mi uvek podržavamo sportska dešavanja, a to ćemo činiti i u narednom periodu. Ponosna sam jer je Ivana promoterka polumaratona i atletika u Čačku ima dobru budućnost“, rekla je Dačić.

Ivana Ilić je navela da je veoma ponosna što će baš ona biti promoterka 15. septembra.

„Mislim da je ovo velika čast za mene i naravno moj klub ČAAK“, istakla je ona.

Dragan Dukanac se zahvalio lokalnoj samoupravi, ASS i svima koji su uzeli učešće u sprovođenju polumaratona.

„Ovo će, nadam se, biti jedan od najznačajnijih događaja u našoj zemlji“, ocenio je on.

Organizatori Čačanskog polumaratona su Udruženje Čačana u Čačku u saradnji sa lokalnom samoupravom, AK ČAAK i Atletskim savezom Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime