Milan Čakajac – Akvareli i portreti su mi najveća ljubav

0
796

U detinjstvu sam zavoleo umetnost, naročito slikarstvo i veoma sam zadovoljan što radim posao koji volim, izjavio je za naš sajt slikar, Milan Čakajac iz Slatine kod Čačka.

Njegova ljubav su akvareli i portreti, a kako kaže, motive za njih najčešće „pronalazi “ u svom rodnom kraju i među svojim poznatim i nepoznatim sugrađanima. Organizator je i brojnih slikarskih kolonija, a jedna od najdražih je održana na manifestaciji Dani slatinske banje u realizaciji TOČ-a.

„Ova umetnička smotra je bila krajem jula.Bilo je pozvano pet umetnika, koji su svoja umeća izvodili samo na papiru u tehnikama akvarel i akrilik. Učestvovali su i Milivoje Štulović iz Kragujevca, Milena Ikonić iz Beograda, Ilija Drašović iz Gornjeg Milanovca i Milica Marušić iz Čačka“, podseća Čakajac.

Pre toga, navodi on, drugi put za redom su se okupili umetnici u požeškom selu Kalenić.

„To su organizovali advokat Radiša Štulović, koji je, ujedno, bio i slektor, kao i Vidan Mihajlović. Učestvovalo je jedanaest umetnika, a ove godine kolonija je billa posvećena akvarelistima“, rekao je Čakajac, dodajući  da je prošlogodišnja smotra bila posvećena tehnici pastela.

„Štulović, slikar iz Kragujevca, je ceo svoj radni vek proveo radeći scenografijeu najstarijem srpskom pozorištu Joakim Vujić. Nakon penzionisanja želja mu je bila da u svom rodnom kraju organizuje sa meštanima likovnu koloniju koja će postati tradicionalna“, napomenuo je Čakajac.

Planira ove jeseni, kako kaže, samostalnu izložbu u Kragujevcu, a jedan od najomiljenijih portreta je uradio za svog velikog prijatelja i sjajnog rokera Boru Đorđevića.

Inače, Milan Čakajac je rođen 10. novembra 1967. godine u Čačku, osnovnu školu je završio u Slatini, srednju u Čačku, a jedno vreme je predavao u svom selu likovnu umetnost. Slikarstvo je studirao u Rijeci i na Akademiji lepih umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Milana Blanuše. Do sada je imao 12 samostalnih i nekoliko grupnih izložbi. Živi i stvara u Slatnini kod Čačka.

Ukoliko želite da ukrasite Vaš kutak nekom od umetničkih bravura Milana Čakajca možete ga kontaktirati putem telefona 063-7626-221

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime