Majstorović – Razgovori sa dodirom me uvek inspirišu

0
579

ČAČAK – Na ovogodišnjoj izložbi “5. simpozijum mladih umetnika” izlažem jednu skulpturu koja predstavlja razvoj bebe i seriju crteža, izjavila je za info-lider, talentovana čačanska umetnica i jedna od organizatora ove kulturne manifestacije, Aleksandra Majstorović.

Ona je, kako ističe, seriju radova pod nazivom „Razvijanje predstavila u tri etape.

„Prvi momenat je razvijanje gornjeg dela tela, a potom se u druge dve događa razvoj i samih ekstremiteta. Forma je jasna i zategnuta i kao takva mi pruža mogućnost uživanja pri dodirivanju skulptura što je za mene jako važan trenutak u stvaranju“, navela je ona. 

Razgovori dodirom je uvek inspirišu. Proces prepoznavanja oblika samo dodirom bude u njoj neverovatne emocije, koje je prenela u seriju crteža, a i oni su, takodje, izloženi  u Galeriji  Narodnog muzeja u Čačku. 

„Naime to je serija crteža koja nosi naziv “ Nestajanje skulpture”. Pri samom dodirivanju formi, koje sam izvajala, u jednom trenutku se prekine, i pod rukom ne osetim ništa, momenat nestajanja. Zatim usledi ponovno dodirivanje forme i osecaj mira“, pojasnila je Majstorović. 

Trenutno se bavi izradom crteža velikog formata.

„U pitanju je tehnika akvarel, koja mi omogućava da kroz fleke, koje predstavljaju oblike možda budućih skulptura, iskažem moja osećanja, jer se u umetnosti iskljucivo vodim emocijama“, ponovila je ona.

Apsolventkinja FLU  je podsetila da “5. simpozijum mladih umetnika” traje do 28. avgusta a na Instagram profilu @simpozijumumetnika će biti objavljivani svi događajekoji su deo ovog poduhvata.

„Takođe, započinjem jedan novi projekat sa koleginicom Marijom Marković, slikarkom. Za sada ne možemo da ga prezentujemo javnosti, to će biti iznenađenje, međutim sadržaji koje Vam pripremamo i u kojima će moći da uživa čačanska publika, biće uzbudljiv i inspirativan“, zaključila je Majstorović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime