Koncert Bojane Đolović i Milice Predolac za ljubitelje violine i klavira

0
182

GORNJI MILANOVAC – Bojana Đolović, violinistkinja i Milica Predolac koja svira klavir održaće koncert u petak, 5. oktobra u holu velike sale Kulturnog centra, sa početkom u 20 časova, a na programu če biti  Max Richter, Edvard Grieg i Arvo Pärt.

Bojana Đolović sviranje na violini počinje da uči u klasi prof. Anuške Nikolić. Osnovne i master akademske studije završila je na Fakultetu Umetnosti u Nišu u klasi prof. Jovana Bogosavljevića. Bila je koncertmajstor Simfonijskog Orkestra Mladih Srbije od njegovog osnivanja, 2007. godine, član Internacionalnog orkestra Toppenkurset u Mosjenu, Norveška 2008. godine, gde je pohađala masterklas Isaka Schuldmana na Akademiji za muziku u Oslu.

Za vreme studija bila je koncertmajstor kamernog orkestra Hibridi, Simfonijskog orkestra Fakulteta Umetnosti iz Niša i kamernog orkestra fakulteta „Concertante“, sa kojim je nastupala i kao solista u Nišu, Leskovcu i na festivalu u Kateriniju, Grčka. Godine 2011. u teatru ‘Verdi’ u Milanu izabrana je za koncertmajstora orkestra osnovanog iste godine. Održala je više solističkih koncerata u zemlji.

Posvećuje se kamernoj muzici i osnivač je kamernog ansambla BLISS. Trenutno radi u Niškom simfonijskom orkestru. Angažovana je i kao profesor violine u MŠ Fortepiano u Nišu. 2017. godine pokrenula je Prvi festival kamerne muzike u Nišu, BLISS.

Milica Predolac, koja svira klavir, srednju muzičku školu počinje u Kraljevu, a potom nastavlja i završava u Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“, Beograd, u klasi prof. Milice Vasiljević. Kamernom muzikom počinje da se bavi od srednje škole, i nastavlja da se bavi i na fakultetu. Dobitnik je brojnih nagrada na polju kamerne muzike – „Davorin Jenko“(Beograd), Barleta (Italija)… Osnovne akademske i master studije završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Nenada Radića. Trenutno radi kao muzički saradnik u baletskoj školi “Lujo Davičo” u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime