Jovanović: Izrada „Bele knjige o kriminalu i korupciji u Beogradu“

0
25

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da je u toku izrada „Bele knjige o kriminalu i korupciji u Beogradu“ koja će biti polazna osnova za utvrđivanje krivične odgovornosti gradskih funkcionera u prethodnih šest godina.

Slučaj bivšeg gradskog urbaniste Milutina Folića, koji se bavi prodajom stanova čiju je gradnju omogućio izmenom urbanističkih planova dok je bio u državnoj službi, jedan je od onih koji će biti detaljno ispitani, kao i uloga njegovih šefova Siniše Malog i Gorana Vesića“, rekao je Jovanović u razgovoru sa građanima beogradske opštine Zvezdara.

Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke, istakao je da će jedan od prioriteta te stranke i Saveza za Srbiju po promeni vlasti biti nezavisno tužilaštvo koje će se baviti visokom korupcijom po „rumunskom modelu“.

On je dodao da je iz dokumenata APR-a i izveštaja KRIK-a jasno da je „Folić prekršio član 38. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, trgovao uticajem i počinio druga krivična dela o čemu će se izjasniti buduće nezavisno tužilaštvo“.

„Ova krivična dela ne zastarevaju tako brzo i toga bi trebalo da budu svesni Folić i svi slični njemu“, naglasio je Jovanović.

BETA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime