Premijera predstave „Petrijin venac“ krajem novembra

0
334

ČAČAK – Trenutno pripremam predstavu „Petrijin venac“, a premijerno će biti izvedena krajem novembra u Ateljeu 212, na Sceni „Mira Trailović“, potvrdila je za info-lider mlada glumica, Jelena Rakočević.

Prema njenim rečima, probe su počele 24. septembra, a delo Dragoslava Mihailovića režirao je Boban Skerlić. Pored Jelene , u glumačkoj postavi su Jovana Gavrilović, Marta Bjelica, Milica Mihajlović, Ivan Marković, Igor Đorđević, Tihomir Stanić, Isidora Minić, Branislav Zeremski i Vladislav Mihailović.

„Volim pozorište, ali i film, to su dve različite stvari. Kada stanete na daske koje život znače postoji ta razmena energije sa publikom. Ona je interesantna, zanimljiva, ali uvek drugačija. Verovatno je jedan od razloga što Vam na svaku predstavu ne dolaze isti ljudi“, ocenila je ona za naš sajt.

Sudbina Petrije iz malog rudarskog sela u Pomoravlju je, kako kaže, ovoj dramatizaciji je posmatrana iz ugla tri njenog lika – mlade, gradske i Petrije udovice. To je univerzalna priča o ženi koju gnječi patrijarhat i njenim pokušajima da ga preživi, da opstane, ali ne i da mu se suprotstavi.

Jelena Rakočević Cekić je rođena 4. jula u Podgorici 1986. godine. Ona je srpska televizijska, filmska, pozorišna i glasovna glumica. Deo je stalne postave beogradskog Bitef teatra.

Inače, nedavno je sa kolegama gostovala u Čačku gde su ovdašnju publiku oduševili predstavom Škola za ljubavnike.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime