„Izigrani smo od Borca, započećemo protest kakav fudbal nije video“

0
35

Dvadeset i pet fudbalera, koji trenutno igraju u Srbiji i inostranstvu, poslalo je medijima saopštenje za javnost povodom neisplaćenih plata od strane FK Borac.

FK Borac istupio je iz svih takmičenja, a fudbaleri tvrde da su time izigrani i prevareni jer im nikada nisu isplaćene njihove pošteno zarađene plate.

Saopštenje 25 fudbalera prenosimo vam u celosti i bez redakcijskih izmena:

Obaveštavamo javnost da smo dana 25.05.2020 poslali pismo na adresu grada Čačka kome smo dali rok od 10 dana da se mirnim putem dogovorimo o isplati dugova koji FK Borac ima prema nama, po pravosnažnim sudskim presudama nadležnih sudskih organa. FK Borac bio je finansiran iz gradskog budzeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba a odluka o istupanju iz svih takmičenja i dovođenje FK Provo (sadašnji FK Borac 1926) u Čačak učinjeno je uz prećutnu podršku grada Čačka a sa jasnom namerom da nam se ne plate pošteno zarađene plate. Grad Čačak smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači FK Borac izigrani, iako smo naš posao radili pošteno, sa uspehom i preživeli smo sa svojim porodicama težak period u klubu i životu„, piše se u saopštenju i dodaje:

Ako grad Čačak ne bude ispoštovao naš zahtev, ne pozovu nas na dogovor i ne ponude rešenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske opštine gde ćemo za početak detaljno obavestiti javnost o svim detaljima vezanim za FK Borac, nakon čega ćemo započeti protest kakav nije još zabeležen u fudbalskom svetu.

Takođe, ne želimo da naše nezadovoljstvo i ogorčenje bilo ko dovodi u vezu sa politikom ili političkim partijama. Mi smo obični građani, sportisti, politikom se ne bavimo, niti nas politika interesuje„.

Zahtev poslali i potpisali igrači: Aleksić Branimir, Babić Dejan, Bajić Vladimir, Čađenović Jovan, Delić Uroš, Drašković Stefan, Gojković Aleksandar, Jovančić Dušan, Jovanović Lazar, Kočović Nenad, Krstić Miloš, Lukić Nenad, Marković Miloš, Maslać Mario, Miletić Nemanja, Mugoša Marko, Mutavdzić Miljan, Šunjevarić Radan, Tanasin Aleksandar, Tatić Lazar, Tiago Galvao, Vidović Marko, Vujaklija Srđan, Zec Đuro i Živanović Boris, prenosi B92.

U Beogradu, 26.05.2020.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime