Šesti memorijalni turnir „Aleksandar Jaćimović“ u subotu

341

ČAČAK – Šesti memorijalni turnir “Aleksandar Jaćimović“ biće održan u subotu 19. juna na fudbalskom terenu Sportskog centra “Mladost“. Ovom manifestacijom se čuva uspomena na mladog Čačanina, navijača Crvene Zvezde, koji je ubijen 23. aprila 2016. godine oko 3 časa iza ponoći na čačanskom gradskom trgu.

Ovaj divni mladić je svoje prve sportske korake načinio upravo u FK Čačak 94. koji je uz SC „Mladost“ i organizator, a veliku podršku memorijalnom turniru pruža i Aleksandrova porodica.

Na ovom događaju učestvuju selekcije Crvene zvezde, Sinđelića, Šumadije iz Kragujevca, Takova, Borca 1926 i domaćina Čačka 94. Ove godine turnir se organizuje za igrače rođene 2005. godine i mlađe. Prva utakmica počinje u 9 časova, dok će dva sata kasnije biti upriličeno otvaranje turnira. Timovi su razvrstani u dve grupe, a planirano je da se finalni meč odigra u 15 časova.

Tog dana svi učesnici, kao i članovi porodice obići će spomen ploču Aleksandra Jaćimovića na gradskom trgu, mestu gde je naš mladi sugrađanin i nastradao tog kobnog 23. aprila 2016.godine.

„Pozivamo vas da posetite memorijalni turnir “Aleksandar Jaćimović“ na kome ćemo se još jednom podsetiti ovog prerano ugašenog života i svi zajedno poslati poruku da se takve stvari više nikada ne dogode“, poručuju organizatori.