Dveri – Tužilaštvo naše drago

0
249

Čačanski mediji su dana 24.02.2020.godine objavili da je duševni bolesnik M.M. u noći između subote i nedelje upao u kafe ,,Distrikt“ naoružan sekirom i čekićem i tom prilikom nasumično udarao goste kafića i naneo im samo lakše telesne povrede i to pukom srećom, podsetile su danas Dveri u saopštenju.

SAOPŠTENJE PRENOSIMO U CELOSTI

Dežurni zamenik tužioca Jelena Ćurčić je okvalifikovala delo kao ,,obično nasilničko ponašanje“, iako je privedeno lice ranije bilo višestruko osuđivano. U tom smislu je bila u obavezi da privedenom licu odredi meru pritvora! U konkretnom slučaju bilo je osnova za obavezno određivanje pritvora po članu 211 stav 1 tačka 3 i 4 ZKP-a.
Obzirom da tužilac nije stavio predlog za određivanje pritvora, nasilnik je odmah pošto je pušten na slobodu došao u kafić ,,Distrikt“ i nasilno pokušao da uđe na vrata. Radnici su sprečili ponovni ulazak zaključavanjem vrata lokala.

Tužilaštvo u Čačku, odnosno Javni tužilac Ivana Kostić, i njen zamenik Jelena Ćurčić, postupajući u navedenom slučaju, su isti oni koji gone Predsednika odborničke grupe Dveri i člana Predsedništva Dveri Aleksandra Tanaskovića, po osnovu „nasilničkog ponašanja“ za „tzv. povredu papirom“ i „poslat poljubac Predsedniku skupštine grada Čačka“, odnosno zbog radnji koje blago rečeno, ne predstavljaju elemente ni jednog krivičnog dela !?
Građani Čačka treba dobro da se zamisle koliko i da li je javno tužilaštvo u našem gradu nezavistan državni organ i koliko je u stanju da se stara o bezbednosti građana ili je samo produžena ruka lokalne SNS klike na vlasti.
I zato BOJKOT!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime