Dr Milošević: Održan vanredni sastanak za bolničke infekcije, nema razloga za paniku nakon smrti dečaka

0
286

ČAČAK – Opšta bolnica u Čačku preduzima sve mere u vezi sa potencijalnom epidemijom gripa i u ovom trenutku nema razloga za paniku, izjavio je direktor ove zdravstvene ustanove dr Radoslav Milošević.

On je u izjavi za “Čačanski glas“ i TV “Telemark“ rekao da će se nakon obdukcije tela znati da li je virus gripa uzrok smrti L.R. iz Čačka, starog dve godine i osam meseci.

Juče je održan vanredni sastanak za bolničke infekcije, kome su prisustvovali načelnici odeljenja, glavne sestre i epidemiolog, koga mi kao konsultanta angažujemo – rekao je Milošević i naglasio da će javnost sutra biti detaljnije informisana o situaciji u bolnici.

Milošević je dodao da je ova zdravstvena ustanova svaki dan u kontaktu sa lekarima iz ZZJZ Čačak.

Svaki dan smo u kontaktu sa Zavodom za javno zdravlje i svaki slučaj se prijavljuje, ukoliko ima sumnje na respiratornu infekciju, a njihov epidemiolog dolazi na lice mesta. Pored toga, naš epidemiolog konsultant je bio svaki dan tu – rekao je dr Milošević za “Čačanki glas“ i TV “Telemark“.

Sestra bliznakinja preminulog dečaka, koja je zbog predostrožnosti primljena u Opštu bolnicu je, nakon pregleda, otpuštena na kućno lečenje.

Izvor: Čačanski glas, TV Telemark, Morava info

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime