Deset pitanja Dveri o zaštiti životne sredine u Čačku – za početak!

0
150

ČAČAK – U skladu sa novim Proglasom Srpskog pokreta Dveri „Promena sistema – sigurnost za sve“, koji se posebno bavi zelenim patriotizmom i mapiranjem svih problema u oblasti zaštite životne sredine, predstavnici ove političke grupacije postavili su deset pitanja čelnicima grada Čačka.

Da li ste upoznati sa činjenicom da se grad Čačak u poslednje vreme nalazi u samom vrhu zagađenosti vazduha u Srbiji i šta ste uradili da se stanje po tom pitanju popravi na bolje?

Šta ste učinili da se reši problem preopterećenosti i totalnog zagušenja saobraćaja u centralnim gradskim ulicama, nedovoljnog mesta za parkiranje i posledica ovog nerešenog pitanja po zagađenje vazduha i zdravlje građana?

Zašto je Čačak grad sa najmanje biciklistih staza u Srbiji i da li postoji plan da se ovo pitanje rešava izgradnjom novih staza za biciklistički saobraćaj?

Da li je rešen problem zagađenja reke Morave i kako?

Da li su očišćeni svi drugi vodotokovi na teritoriji grada i šta je sudbina Trnavske reke – da li će biti stavljena u cevi?

Da li se planira čišćenje jezera Međuvršje i uzvodnog toka i priobalja reke Morave ka Ovčar Banji?

Da li je pravedno da po novom zakonu sve firme plaćaju ekološku taksu kada nisu sve firme podjednako veliki zagađivači? Kako će se trošiti sredstva prikupljena od ovih dodatnih nameta na lokalnu privredu u vreme pandemije i ekonomske krize?

Da li grad Čačak ima Katastar zelenila i šta je sa obećanim povećanjem broja zelenih površina u našem gradu, posebno novim drvoredima i parkovima?

Šta je sa pošumljavanjem šire okoline grada kao, između ostalog, važnim načinom za borbu protiv poplava?

Da li ima dovoljno ekoloških i drugih komunalnih inspektora i da li se vodi stroga kaznena politika prema zagađivačima svih vrsta?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime