Četiri medalje za atletičare ČAAK-a na državnom prvenstvu

0
51

ČAČAK – Atletičari ČAAK-a imali su odličan nastup na seniorskom Prvenstvu Srbije, održanom proteklog vikenda u Novom Pazaru. 

Prva je na start izašla Ivana Ilić u trci kvalifikacija na 100 metara, gde je pobedom u svojoj grupi i rezultatom 12,15 obezbedila finale. Finalna trka na 100 metara donela je veliko uzbuđenje. Posle uspešnog starta, iako dosta mlađa, Ivana Ilić vodila je veliku borbu sa našom najboljom sprinterkom Milanom Tirnanić iz AK Crvena Zvezda. Postignut je novi lični rekord 11,89 sekundi, što je svega 0,11 sekundi slabije od juniorskog rekorda Srbije starog više od 33 godine. S obzirom da će se Ivana i iduće godine takmičiti u ovoj kategoriji logično je očekivati da se upiše u listu juniorskih rekorderki.

U trci na 5.000 metara po dosta toplom i teškom vremenu Sanja Đoković je zauzela 3 mesto.

Prvog dana, Ognjen Nikolić je nastupio u trci na 1.500 metara i zauzeo peto mesto postigavši svoj novi lični rekord 3:57,78, što je 13. rezultat ove godine u Evropi za mlađe juniore.

Drugog dana takmičenja atletičari ČAAK-a su pokazali da uspesi ne dolaze slučajno. U trci na 200 metara Ivana ilić je ponovo bila na visini zadatka, zauzela je prvo mesto u kvalifikacionoj grupi sa odličnih 24,99 sekundi.

Prva na 3.000 stipl i treća na 5.000 metara: Sanja Đoković

Posle nešto manje od sat vremena usledila je trka finala na 200 metara. Ovog puta atletičarka ČAAK-a se morala zadovoljiti trećim mestom, iako je 200 metara pretrčala za 24,59 sekundi, što je 0,01 sekundi slabije od Ivaninog ličnog rekorda i 0,48 sekundi slabije od rekorda Srbije za juniorke koji je takođe star više od 33 godine.

U trci na 3.000 metara stipl Sanja Đoković je ubedljuvo pobedila i osvojila prvu seniorsku zlatnu medalju. Obzirom da su se izgradnjom atletske staze i nabavkom opreme stekli uslovi za ozbiljniji rad u ovoj disciplini mogu se očekivati još bolji rezultati.

U trci na 3.000 metara mlađi junior Ognjen Nikolić je napravio veliko iznenađenje. I pored toga što je dosta mlađi, Ognjen je tek u poslednjim metrima trke ostao bez medalje zauzevši četvrto mesto. Popravio je svoj lični rekord za čak 10 sekundi. Rezultaom 8:35,94 na 3.000 metara zauzeo je osmo mesto na mlađe juniorskoj evropskoj listi najboljih rezultata za ovu godinu.

Sa treće pozicije čeka ulazak u finiš trke na 3.000 metara: Ognjen Nikolić

Sa osvojene četiri medalje AK ČAAK je svrstan na osmo mesto na listi uspešnosti klubova ovog prvenstva na kome je nastupio 31 klub.

Na osnovu postignutih rezultata na Prvenstvu Srbije za juniore/ke i Prvenstvu Srbije za seniore/ke, savezni selektor Edin Zuković objavio je spisak putnika za predstojeće Balkanske atletske igre koje se održavaju 12/13. septembra u Istanbulu, na kome se nalaze tri člana ČAAK-a. Boje Srbije u trkama na 100 metara, 200 metara i u štafeti 4 x 100 metara braniće Ivana Ilić, a u trkama na 3.000 metara i 5.000 metara nastupiće Ognjen Nikolić. U sastav trenerskog tima uvršten je Dragan Dukanac.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime