Čačanski sud osudio Parezanovića (SNS) da plati Obradoviću (Dveri) 100. …

0
309

ČAČAK – Osnovni sud u Čačku osudio je republičkog poslanika Srpske napredne stranke (SNS) iz tog grada Marka Parezanovića na novčanu kaznu od 100.000 dinara koju mora da isplati lideru Dveri Bošku Obradoviću zbog povrede časti i ugleda.

U presudi se navodi da je Parezanović obavezan da plati naknadu nematrijalne štete zbog izjave koju je dao na konferenciji za novinare u Gradskom odboru SNS u Čačku na kojoj je Obradovića optužio „za pranje novca“.

„Obradović je lično prao novac koji je dobio za kampanju za predsedničke izbore preko preduzetničkih radnji tako što je pravio fiktivne račune za fiktivne poslove, pa je tako svojim kolegama koje drže te preduzetničke radnje plaćao račune do 40.000 od 50.000 evra za popravku računara ili neke elektro radove usred izborne kampanje. Svima je jasno da se radi o najobičnijem pranju novca“, navodi se u presudi da je rekao Parezanović na konferenciji za novinare.

Obradović je u tužbi protiv Prezanovića zahtevao da mu se iplati 300.000 dinara na ime nematerijalne štete zbog duševnih bolova i uvrede časti, što je sud odbacio kao „neosnovano“.

„Odbija se tužbeni zahtev Obradovića da se tuženi Parezanović obaveže da mu na ime naknade nematerijalne štete u vidu duševnih bolova i povrede časti i ugleda prouzrokovane njegovom izjavom bude isplaćeno još 200.000 dinara preko dosuđenog iznosa kao neosnovan“, navodi se u presudi Osnovnog suda.

Parezanović se presudom obavezuje da Obradoviću isplati još 38.000 dinara kao naknadu za troškove parničnog postupka.

Na ovu presudu Parezanović i Obradović i imaju pravo žalbe drugostepenom sudu.

BETA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime