GG“Čačak je naš“ – Moramo odbraniti zemlju od zagađivača

0
66

Razgovori u Briselu su završeni i verujemo da su bili uspešni, ocenio je lider Zajedno za Srbiju, Nebojša Zelenović koji je boravio u trodnevnoj poseti u tom gradu razgovarajući sa predstavnicima Evropskog parlamenta o urušavanju demokratije u Srbiji. Dodaje da se borba nastavlja i poziva građane na ekološki protest koji se u subotu održava u Beogradu.

„Sada moramo da nastavimo našu borbu. Ona se može voditi u čekanju da nam drugi pomognu da bismo bolje živeli, ali možemo nešto uraditi i sami. Budućnost je u našim rukama i zato vas pozivam da dođete u subotu na veliki građanski protest ekoloških organizacija i udruženja iz cele Srbije“, poručio je on.

Prema Zelenovićevim rečima, na taj način odbraniće se i budućnost nacije.

„Zato dođite, pridružite se skupu, budite deo ljudi koji se iskreno bore za bolji život i održivu i slobodnu zemlju“ , istakao je on.

Njegovom pozivu pridružila se i Grupa građana „Čačak je naš“.

„Moramo stati na put, kako ‘Rio Tintu’ i eksploatisanju retkih ruda, tako i svim ostalim domaćim i stranim zagađivačima koji, osim što ugrožavaju zdravlje ljudi, prete uništavanju čitavog ekosistema“, rekla je Ivana Ilinčić iz te Grupe građana.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime