Biblioteka Čačak- Knjige na kućnom pragu

0
81

ČAČAK – Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” obaveštava javnost da od jula 2020. godine uvodi novu uslugu – dostavu knjiga na kućnu adresu, objavljeno je na sajtu ove ustanove.

Ona je namenjena prevashodno penzionerima, invalidnim licima i drugim sugrađanima koji iz objektivnih razloga ne mogu da koriste prostorije Gradske biblioteke u gradu ili u ograncima u Zablaću, Mrčajevcima, Preljini i Prijevoru. Ovaj servis se uvodi u okviru javnog rada „Biblioterapija” koji će zahvaljujući podršci Grada Čačka i Nacionalne službe za zapošljavanje trajati naredna četiri meseca.

„Biblioterapija” je namenjena proširenju usluga Biblioteke u uslovima trajanja pandemije korona virusa i usmerena je na smanjenje negativnih efekata pandemije na građane Čačka. Javni rad nastoji da korisnicima ove ustanove na čačanskoj teritoriji olakša pristup do željenih naslova kroz pružanje bibliotečko-informacionih usluga na kućnoj adresi, čime se smanjuju dugoročni nepovoljni trendovi kao što su društveno otuđenje, usamljenost, socijalna zatvorenost, nepoverenje, itd. Kroz redovniju dostupnost bibliotečke građe na kućnom pragu delimično će se ublažiti ove negativne pojave.

Svi korisnici ove usluge moraju biti članovi Biblioteke, a oni koji to nisu mogu postati tokom trajanja ove akcije.

Informacije o fondu knjiga i druge građe u Gradskoj biblioteci Čačak mogu se dobiti na adresi elektronskog kataloga http://www.cacak-dis.rs/za-korisnike/elektronski-katalog/ ili putem email adrese biblioterapijadis@gmail.com, odnosno putem telefona 032/340-960 ukoliko ne koriste internet.

Biblioteka kao organizator javnog rada sprovešće sve potrebne mere kako bi se zaštitilo zdravlje korisnika i zaposlenih, što uključuje distribuciju građe isključivo nakon perioda njene dekontaminacije, korišćenje dezinfikovanih kesa za pakovanje građe, nošenje zaštitnih maski i rukavica.

-Pozivamo zainteresovane sugrađane da se prijave za novu uslugu dostave knjiga na kućnom pragu putem adrese biblioterapijadis@gmail.com ili telefona 032/340-960 svakog radnog dana od 10.00 do 14.30 časova. Kontakt osoba je bibliotekarka Marina Belić-poručuju iz ove ustanove.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime