Požar u MB „Namenska“, jedno lice zadobilo opekotine

0
413

ČAČAK – U pogonu Raketnih goriva preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“, došlo je akcidenta u kome je povređen muškarac, saznaje portal Nova.rs.

„Prema informacijama kojima raspolažemo, nesreća se dogodila u prepodnevnim satima, kada je, kako pretpostavljamo, izbio manji požar. Povrede je zadobilo lice muškog pola, a opekotine su na površini dva odsto kože“, kaže za naš portal sagovornik iz lučanskog Doma zdravlja.

On napominje da je povređeno lice hospitalizovano u Opštoj bolnici Čačak gde će ostati naredna 24 sata.

Portparolka fabrike MB „Namesnka “ Milka Božić kaže za naš portal da je došlo do tehnološkog požara u pogonu Raketnih goriva.

„Jedan kolega je zadobio lakše povrede, opekotine lica, ali je svestan i orjentisan, trenutno se nalazi u čačanskoj bolnici. Najvažnije je da nije životno ugrožen, a radi se o R.M. starom 43 godine“, navela je ona.

Božić je dodala da nadležni organi utvrđuju uzrok ovog akcidenta, napomenuvši da su, kako tvrdi, ispoštovane sve mere bezbednosti zaštite na radu.

Podsetimo, u eksploziji u pogonu Raketnih goriva koja se dogodila 14. jula 2017. godine su preminuli radnici Milomir Milivojević (25) i Milojko Ignjatović (55). Zbog toga je Milovan Milivojević, Milomirov otac podneo tužbu protiv direktora fabrike Radoša Milovanovića, jer je odgovoran za tragediju. Milovanović je pustio u upotrebu nezakonito izgrađen objekat, koji je imao neispravan stabilni sistem za gašenje požara, neispravnu instalaciju za dojavu požara, i neispravnu instalaciju osvetljenja, kao i za izmenu mesta nesreće. Taj sudski postupak je i dalje u toku. Pored direktora, optuženi su i Vladimir Lončarević, rukovodilac  pogona Raketna goriva, i Tomo Stojić, rukovodilac  sektora Bezbednost i zaštita na radu

Jedan od najvažnijih dokumenata koji potvrđuje da su načinjeni mnogobrojni propusti jeste i izveštaj Ministarstva odbrane pod oznakom „strogo poverljivo“ u kome piše da u vreme nesreće u „MB Namenska“ čak 11 „mera, radnji i postupaka“ nije realizovano u skladu sa propisima.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime