Još jedan fudbalski okršaj plavuša i crnki (FOTO)

0
194

Fudbalski klub Jedinstvo iz Gornje Gorevnice kod Čačka već šest godina organizuje nesvakidašnji fudbalski dvoboj majki svojih mladih igrača, koje su podeljene na plavuše i crnke. Tako je bilo i ove godine, kada su na teren još jednom istrčale 24 dame.

Bile su večita tema šala, a sada su rešile da odmere snage i na fudbalskom terenu. Šestu godinu zaredom, majke iz Gornje Gorevnice, sela nadomak Čačka, imaju međusobne fudbalske duele.

-Od jedne zabave koja je počela ovde na terasi tako što su mame čekajući decu s treniga rekle hajde da mi igramo protiv dece. Tako je počelo. Deca posle pet godina igraju svoje utakmice, a mama ima toliko da one igraju svoje. To j eprivuklo dosta ljudi, druže se svi, vesele i uživaju ovde pored reke, rekao je Ivan Glišić, predsednik FK „Jedinstvo“.

Iako se nije igralo baš po svim fudbalskim pravilima, viđen je dobar fudbal. Devojke su se trudile, trčale, bilo je dobrih poteza, treneri su delili savete, a bilo je i grube igre.

Svaki pokušaj nepravilnosti sasečen je u korenu.

Meč između plavuša i crkni privukao je brojnu publiku, čak I iz Crne Gore. Najbrojni su ipak bili muževi, deca ali I svrkrve.

Ove godine pobedu su odnele plavuše koje su pobedile sa 5:2. Poraz su sportski podnele, ali su duele nastavile za kafanskim stolom uz muziku i osveženje.

izvor, foto ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime