Druga ABA liga: Ponovo Borac, Vršac i Dinamik, nema više finalnog turnira

1187

Četiri nove ekipe takmičiće se u predstojećoj sezoni u Drugoj ABA ligi, a među 12 učesnika tu su tri srpska kluba, Borac iz Čačka, Vršac i Dinamik, saopšteno je na sajtu takmičenja

Spisak učesnika za Drugu ABA ligu za sezonu 2018/2019 objavljen je danas, a u odnosu na prethodnu sezonu, u takmičenju će biti četiri nova tima, MZT Skoplje, Helios Domžale, Spars iz Sarajeva i Sutjeska iz Nikšića.

„Posle prve sezone Druge ABA lige, koja se pokazala veoma uspešno i koja je značajno doprinela napretku košarkaških klubova u regionu, 12 timova je spremno da počne novu sezonu“, navodi se u saopštenju.

Pored debitanata, u takmičenju će učestvovati i osam timova iz prve sezone, Borac iz Čačka, Dinamik iz Beograda, Vršac, Lovćen 1947 sa Cetinja, Primorska iz Kopra, Rogaška, Split i Zrinjski iz Mostara.

Za razliku od prošle sezone, timovi će se za prvo mesto nakon ligaškog dela boriti kroz plej-of, a ne „fajnal-for“ koji se igrao prošle sezone. Sezona će početi 27. septembra i trajaće do 13. marta 2019. godine.

Izvor-Sportski zurnal

Foto- M. Rašić