“Gradovi u fokusu 2021” – Šest miliona dinara za Gornji Milanovac

909

GORNJI MILANOVAC – Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije na konkursu “Gradovi u fokusu 2021”, raspisanom decembra prošle godine u cilju podsticanja lokalnog razvoja kroz podršku godišnjim programima u oblasti kulture, sa šest miliona dinara pomoći će realizuju nekoliko projekata čiji je nosilac opština Gornji Milanovac. 

Putem konkursa Ministarstvo kulture i informisanja će sufinansirati deo projekta Rudničko – takovski kraj „Okno kulture 3″ .

Kako kažu u ovoj opštini, reč je o realizaciji dve faze završnih radova na rekonstrukciji

„A faza namenjna je gornjomilanovačkom Domu kulture sa 3.100.000 dinara,  za nabavku pokretne scenske rasvete resornog ministarstva, potvrda je da smo na dobrom putu i da smo u ovom delu Srbije lider među ustanovama kulture“, rekao je Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra.

On je podsetio da je Ministarstvo kulture putem konkursa “Gradovi u fokusu” prethodnih godina odobrilo sedam miliona dinara i to za deo radova na rekonstrukciji Doma kulture u Gornjem Milanovcu – 4 miliona i nabavku 3D projektora – 3 miliona dinara.

„Ministarstvo kulture i informisanja ove godine sa 300.000 dinara pomoći će realizaciju i 7. Festivala “Kratka forma”, ističe Arsić i dodaje da je Kulturni centar podneo više projekata, dodajući da će rezultati biti poznati u narednom periodu tako da se može očekivati i dodatna podrška ovoj ustano