Većnik Radojević – Dveri uvredile mlade

0
595

ČAČAK – Član Gradskog veća za mlade i kulturu Dušan Radojević danas je odgovorio na saopštenje Dveri da je vulgarno napao odbornicu ove stranke Radmilu Živković. Radojević ne navodi gde je i kada je odbornica Dveri uvredila aktiviste Kancelarije za mlade, što je bio povod njegovog obraćanja na Fejsbuku.

SAOPŠTENJE PRENOSIMO U CELOSTI

Smatram da mlade ljude ne bi trebalo posmatrati samo kao budućnost, već i kao našu sadašnjost, za šta se i lično zalažem. Mladima treba stvoriti uslove za kvalitetno obrazovanje i zapošljavanje. Oni bi trebalo da budu deo procesa u kome se donose odluke koje se tiču života svih gradjana Čačka i da svaki peti kandidat na odborničkim listama bude upravo mlada osoba. Potrebno je sve više ulagati u ustanove koje se bave mladima i na kraju stvoriti bogatu društveno-kulturnu ponudu koja će zainteresovati mladju populaciju.
Da Dverima smeta omladina koja se bori za svoja prava i misli drugačije od njih, dokazali su poslednjim saopštenjem, kojim su izneli niz laži i dezinformacija u javnost. Kancelarija za mlade se ne može privatizovati, ne pripada nijednoj političkoj organizaciji i u njoj se ne organizuju žurke. Da vas je bar malo zanimalo šta sve mladi u KZM rade znali biste da smo Omladinski klub opremili od sredstava koja smo dobili putem projekta od strane Ministarstva omladine i sporta. Skoro sve aktivnosti koje mladi sprovode su projektno finansirane, bilo da su pravljena igrališta, nabavljani mobilijari, sredjivani kampovi, nabavljana oprema ili organizovani seminari, radionice i razne druge obuke. Oni svojim volonterskim radom pomažu mnoga udruženja, ustanove i pojedince. Realizovali su mnoge humanitarne i društvene akcije. Često sam vas pozivao da dodjete u Kancelariju za mlade i da se upoznate sa njima i njihovim radom i zbog toga vam neću dozvoliti da vredjate tu omladinu koja svoje slobodno vreme poklanja gradu kako bi izgradila bolje društvo i kreirala prostor za sebe. Oni su za ovih nekoliko godina postojanja za Čačak uradili više nego vi za 20 godina koliko se bavite politikanstvom. Nemate pravo da omalovažavate nekoga samo zbog toga što je mlad a ja kao neko ko učestvuje u kreiranju omladinske politike nemam pravo da ostanem nem na vaše uvrede i zloupotrebu mladih zarad vaših ličnih ciljeva.

Nije mi bila namera da se gospodja Živković uvredi, već sam želeo da skrenem pažnju na neprimereno ponašanje i diskriminaciju koju vrši prema mladima i to sam učinio na svom Fejsbuk profilu. Iskreno ne očekujem izvinjenje od nje, kao što se nikada niste izvinili ni za jednu jedinu laž i uvredu izgovorenu na račun mojih kolega, kako za skupštinskom govornicom tako i u medijima. Ja se, za razliku od vas, retko obraćam javnosti putem lokalnih medija, ali uvek to radim sa argumentima i bez ličnih uvreda za razliku od vas koji meni i drugima vredjate porodice iznoseći laži. Za sam kraj želim da napomenem da se ovo ne odnosi na sve vaše odbornike, već samo na one koji od mržnje i besa ne vide ili ne žele da vide istinu. Svidjalo se to vama ili ne, mladi postaju sve aktivniji članovi društva i imaju puno pravo na to. A vi gospodo ako ne možete da im pomognete, nemojte im ni odmagati.

S poštovanjem,
Dušan Radojević, član Gradskog veća za mlade i kulturu

izvor, foto – ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime