Stvara se novi opozicioni front, DSS izlazi na izbore

0
231

Demokratska stranka Srbije definitivno izlazi na parlamentarne izbore, a za tu priliku, početkom narednog meseca lider DSS Miloš Jovanović formiraće novi pokret, saznaje „Blic“.

DSS

Nakon što su razgovori o saradnji između Jovanovića i lidera SPAS-a Aleksandra Šapića propali, DSS je krenuo aktivno da traži partnere na drugoj strani. U tome su i uspeli, pa se, prema saznanjima „Blica“, uskoro očekuje formiranje potpuno novog pokreta koji će pored DSS okupiti još neke političke organizacije i pojedince.

Početkom novembra, Jovanović bi trebalo da predstavi organizacije i pojedince koji će zajedno sa DSS i njim trčati izbornu trku.

Nova, sveža krv

– Ideja je da okupimo ljude koji žele korenitu promenu u društvu. U taj novi pokret ući će ljudi kojima je dosta aktuelne političke situacije u zemlji i koji smatraju da je potrebna nova, sveža krv. Glavne tačke okupljanja biće obračun sa partijskom državom i promena izbornog sistema kako bi građani konačno mogli da biraju svoje predstavnike po imenu i prezimenu, a ne preko partijskih lista – kaže izvor „Blica“ iz vrha ove stranke.

Ozbiljna istraživanja

Zasad je, tvrdi naš sagovornik, sigurno da će se u novom pokretu naći Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije, lokalna organizacija iz Kraljeva koju vodi Ivan Matović, Pokret za život Zlate Đerić, Grupa eksperata za preporod (GEPS) Jovana Filipovića, ali i mnogi drugi s kojima je Jovanović razgovarao u proteklom periodu.

Skup na kojem će biti predstavljen novi pokret trebalo bi da se održi početkom novembra, a tada bi trebalo da bude saopšten i naziv.

Rađena su ozbiljna istraživanja, ozbiljno se pristupilo celom poslu, naziv treba da bude nešto drugačije i nešto novo. Kada rezultati istraživanja stignu, biće saopšteni široj javnosti – navodi naš izvor.

U novi DSS koji je pokrenuo aktuelni predsednik te stranke već su ušli književnik i profesor Filozofskog fakulteta Slobodan Vladušić, istoričar Miloš Ković, akademski slikar Miloš Šobajić, prvak opere Narodnog pozorišta Miodrag Jovanović, a Miloš Jovanović očekuje da će nakon formiranja pokretu prići i drugi istaknuti pojedinci.

MNA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime