Srpski sportisti na Evropskim igarama

0
332

MINSK – U Minsku su svečano otvorene druge Evropske igare, na kojima će do 30. juna učestvovati više od 4.000 sportista iz 50 zemalja, među kojima je i Srbija.

Takmičenje se održava u 15 sportova i 23 discipline.

Srpski tim broji 66 sportista, a oni će se takmičiti u 12 sportova, odnosno 14 disciplina: basket 3×3 (muški i ženski tim), biciklizam, boks, badminton, džudo, kajak, karate, rvanje, sambo, stoni tenis, streljaštvo i streličarstvo.

Zastavu Srbije na stadionu Dinamo nosio je Marko Ždero, sportista u basketu 3 na 3, osvajač tri medalje sa svetskih prvenstava.

Takmičenje u Minsku biće ujedno i zvanično Evropsko prvenstvo u džudou i boksu, a dodatni značaj Igrama daje činjenica da će u osam sportova imati i kvalifikacioni karakter za Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

„Međunarodna sportska tamičenja ovog, najvišeg nivoa prava su prilika da naši sportisti i stručni štabovi osvoje medalje, ali i steknu dragoceno iskustvo za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju, koje su, siguran sam, najvažniji cilj svih naših sportista“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je prisustvovao otvaranju Igara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime