SNS – Dveri gube kompas, Čačak prvi put dobio sredstva za podsticaj rađanja

0
328

ČAČAK – U našu redakciju stiglo je saopštenje SNS u kome, između ostalog, navode da Dveri gube kompas zbog, kako ističu, svoje nakaradne politike i objašnjavaju da je grad Čačak po prvi put dobio sredstva od ministarstva bez portfelja za realizaciju projekta mera, čiji je cilj podsticaj rađanja, a preko Saveta za populacionu politiku u kome su: primarijus dr Slavica Dragutinović, dr Ljiljana Milovanović i dr Anđelko Aleksić.

SAOPŠTENJE PRENOSIMO U CELOSTI

Zloba i želja da se nekome napakosti po svaku cenu, čak i kada za to ne postoje valjani argumenti, slika su i prilika Dveri, koje očito gube kompas svesni da im vreme neumitno prolazi, a da ništa od svoje nakaradne i pogube politike nisu uspeli da realizuju, na radost i sreću svekolikog srpskog naroda. Najsvežiji primer je pokušaj da se jedna dobra ideja i rad grupe volontera, spremnih da žrtvuju svoje vreme, trud i rad na sveopštu korist izvrge ruglu i predstavi kao zloupotreba funkcije i pokušaj da se nekome uz pomoć rodbinskih veza omogući određena finansijska korist. Očito da Dverjani polaze sa svojih pozicija i načina razmišljanja, a da je stvarnost potpuno drugačija.

Grad Čačak je kod Republike Srbije aplicirao i po prvi put dobio sredstva od ministarstva bez portfelja za realizaciju projekta mera, čiji je cilj podsticaj rađanja, a preko Saveta za populacionu politiku u kome su: primarijus dr Slavica Dragutinović, dr Ljiljana Milovanović i dr Anđelko Aleksić.

U svojoj neobaveštenosti i neznanju Dveri tim povodom izdaju saopštenje u kome se, u nedostatku činjenica i argumenata, služe najgrubljim lažima i podmetanjima. Svoju patološku mržnju prema Srpskoj naprednoj stranci i njenim evidentnim rezultatima u svom saopštenju za javnost su iskalili na dr Dragutinović i njenoj ćerci, u svom poznatom maniru da se na najgrublji mogući način obračunavaju sa ženama i decom. Neko kome su usta puna navodne brige za porodicu i natalitet ne bi trebalo da našim sugrađanima plasira najblaže rečeno pogrešne informacije, posebno kada je ova osetljiva tema u pitanju. Doktorka Dragutinović je koordinator ovog projekta i dužnost joj nalaže da nadgleda njegovu realizaciju, a da pri tome ne odlučuje o raspodeli sredstava, jer je sve to regulisano potpisanim ugovorom i dostupan je svakom zainteresovanom.

Projektom su sredstva opredeljena za nabavku specijalnog vozila za prevoz osoba sa posebnim potrebama, izgradnju antitraumatskog igrališta u ustanovi “Zračak”, nabavku rekvizita u vežbalištu za trudnice u Domu zdravlja, ugradnju klupa za majke dojilje i na kraju deo novca za edukativne tribine i radionice.

Zarad istine, ćerka dr Slavice Dragutinović je sa ostalim učesnicima na pripremi projekta i osmišljavanju istog u delu koji se odnosi na edukaciju radila bez dinara naknade. Ona, kao ni njene kolege u ovom poslu, ne učestvuju u realizaciji aktivnosti, posebno ne u podeli opredeljenih sredstava. Autore sramnog saopštenja Dverio to nije interesovalo, a s obzirom da u Savetu za populacionu politiku sede i predstavnici opozicije, lako su mogli da dobiju sve relevantne podatke i eventualne nedoumice otklone na civilizovan i normalan način. Na žalost, to im nikada nije cilj, pa u nedostatku ideja koje bi se mogli realizovati na ovom polju, oni nastavljaju da našim sugrađanima serviraju priče kako je Čačak grad u kome vladaju nepotizam, kriminal, nekompetentnost, neodogovornost… mada su i sami svesni činjenice da to nije tako i da Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom ide u doborom smeru u svakom pogledu.

Informativna služba GO SNS Čačak

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime