Paroški: Sprovešćemo stvarnu decentralizaciju Srpske Vojvodine

0
93

Prvi put posle 172 godine, Srbi iz Vojvodine koji čine 90 odsto stanovništva severne srpske pokrajine imaju za koga da glasaju – za Zdravu i Bolju Srbiju, a glavni zadatak naše koalicije je da sprovede stvarnu i funkcionalnu decentralizaciju i demetropolizaciju Srpske Vojvodine, koja će omogućiti njen ravnomerni razvoj i bolji životni standard svim građanima – izjavio je Milan Paroški, kandidat za narodnog poslanika koalicije “Zdrava Srbija – Bolja Srbija“.

Jedan od načina da se realizuje istinska decentralizacija je izmeštanje sedišta nekih državnih i nacionalnih institucija iz Beograda u gradove Vojvodine, poput Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva kulture i Ministarstva finansija – kaže Paroški, ističući da je decentralizovana Srpska Vojvodina – Srpski Srem, Srpski Banat, Srpska Bačka, a sutra i Srpska Baranja.

Ponosimo se time što je Novi Sad „svesrpska Atina“, ali kao što tvrdimo da nije samo Beograd Srbija, tako smatramo da ni Srpska Vojvodina nije samo Novi Sad. Srpska Vojvodina zaista postoji, zato se Zdrava i Bolja Srbija obraćaju isključivo Srpskoj Vojvodini, a narod može da bira samo između naše autentične i Srpske Vojvodine od vremena Đure Jakšića koji je 1848. godine dobrovoljno sa 16 godina ratovao za Srpsku Vojvodinu – zaključuje Milan Paroški.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime