Nova Srbija – Vlast u Čačku hoće da uguši slobodnu reč opozicije

0
432

Čačak – Uprkos tvrdnjama predstavnika vlasti u Čačku da  je grad napredovao za vreme njihove vladavine, ništa od toga nije tačno, ocenili su danas na konferenciji za medije predstavnici Nove Srbije ističući da su rad SNS obeležile brojne afere.

Prema rečima šefa odborničke grupe NS, Miloša Marića, naprednjaci u gradu na Moravi se hvale stvarima koje uopšte nisu u njihovoj nadležnosti.

„Gradonačelnik je pričao o odobrenim sredstvima za TRZ, Slobodu, hvalio se izgradnjom Koridora 11 u okviru koga je krak Ljig-Obrenovac trebalo da bude završen u novembru prošle godine, a svedoci smo da taj posao i dan danas nije okončan, a sve to nije u nadležnosti grada„, naveo je on dodajući da nije bilo lidera Nove Srbije, Velimira Ilića ne bi bilo ni Koridora 11. Marić je ocenio da su se predstavnici gradske vlasti veoma bahato ponašali na prethodnoj sednici Skupštine grada jer nisu poštovali poslovnik o radu tog tela.

„Mi nećemo tolerisati takvo ponašanje i sedeti skrštenih ruku dozvoljavajući crveno-crnoj koaliciji da urušava demokratiju, jer tako nije bilo ni za vreme vladavine Slobodana Miloševića. Moramo učestvovati u donošenju odluka“, izričit je Marić.

Odbornica NS, Vesna Novaković je ogorčena, zbog, kako kaže, nedoločnog ponašanja vladajuće garniture, grubog kršenja Statuta i Poslovnika o radu gradske skupštine.

„Vlast želi da ponizi i ukloni odbornike Nove Srbije iz rada lokalnog parlamenta, jer nas smatraju ozbiljnim protivnicima. Na pređašnjem skupštinskom zasedanju kolegi Mariću je smišljeno izrečena treća opomena jer hoće da ga izopšte sa sednica“, naglasila je ona. Novaković je istakla da je najveća sramota šefa odborničke grupe SNS  to što je prilikom skupštinskog zasedanja odbornike NS nazvao budalama.

„To je primitivno ponašanje i zahtevamo javno izvinjenje od njega. Podsetiću samo da iz NS u odborničkim klupama sede diplomirani ekonomista, lekar, agronom, univerzitetski profesor …“, kazala je ona.

Prema rečima portparola i odbornika NS, Milana Draškića, vlast u Čačku je sprovela u delo brojne nezakonite radnje u proteklih dve godine.

„Na prethodnoj sednici nije bilo kvoruma za glasanje, jer u sali nije bilo 38 odbornika. Nije izvršena prozivka uprkos našem insisitiranju. Afera je mnogo, poput rušenja objekta u Hajduk Veljkovoj ulici gde se tom poslu pristupilo veoma neorganizovano i neodgovorno, jer je čovek umalo lišen života. Takođe, nezakonito su sprovedeni brojni konkursi u JP i ustanovama, a na čelu tih preduzeća su uglavnom vršioci dužnosti direktora. Navešću samo neke, Moravac, Turističku organizaciju Čačka, Galeriju“, tvrdi on. Draškić je podsetio da je novogodišnja jelka na gadskom trgu basnoslovno plaćena iz džepova poreskih obveznika kao i nastup Lepe Brene.

„Takođe ću Vas podsetiti na izgradnju objekta u Karađorđevoj gde se odstupa od projektnog rešenja, zatim izgradnji zgrade za Rome. Nikada nismo dobili izveštaj o poslovanju FK Borac iako smo tražili formiranje Anketnog odbora. To nije jasno ni dugogodišnjem sponzoru doskorašnjeg Superligaša, Milenku Kostiću. Da vlast hoće da uguši slobodnu reč opozicije potvrdio je i poverenik za informacije od javnog značaja, Rodoljub Šabić“. naveo je Draškić i ponovio da u gradu vlada urbanistički haos.

Odbornica Nove Srbije, Antonela Luković je ocenila da je nadavna sadnja 100 sadnica mlečnog javora na Ljubić keju apsolutno neprimerena.

„Mi smo za to da se gradu daju pluća. Ali od tih sto sadnica za mesec dana trinaest se osušilo. Postupak sadnje se sprovodi od novembra do marta i bilo je besmisleno to raditi“, kazala je ona.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime