Dr Radojević – Direktor bolnice izigrava ministra i Ministarstvo zdravlja

0
192

ČAČAK – Vršilac dužnosti direktora čačanske bolnice, Radoslav Milošević svakodnevno dramatično krši zakon i izigrava ministra zdravlja i resorno ministarstvo, ocenio je danas na konferenciji za novinare predsednik GrO Narodne stranke dr Aleksandar Radojević.

Prema njegovim rečima, po Miloševićevom nalogu je obavljena nova procena rizika radnih mesta u toj ustanovi mimo zakona.

„On je sazvao sednicu UO na kojoj je prisustvovalo 5 članova, jer je jedna koleginica nažalost preminula, a inače ovo telo broji njih sedmoro. Prilikom održavanja prisutno je bilo četvoro, od kojih je troje glasalo za procenu rizika radnih mesta. To praktično znači da nije bilo kvoruma, tj. da je prekršen zakon. Odluka je izglasana, ali nije stupila na snagu“, objasnio je on.

Dr Radojević je istakao da zbog svega toga, zaposlenima u čačanskoj Opštoj bolnici preti skraćenje godišnjih odmora i produžetak radnog vremena.

On je naglasio da su se medicinske sestre obratile nadležnim ustanovama jer je direktor protivzakonito izvršio zapošljavanje medicinskih sestara 2018. godine, a posle ih preveo u administrativne radnike. Takođe je pokazao i lekarske izveštaje iz privatne ordinacije direktora bolnice, što je protivzakonito.

Radojević dalje navodi da se drugo kršenje zakona odnosi na način upućivanja lekara na subspecijalizaciju bez raspisanog konkursa.

„Prošle godine je radi hitnosti situacije to dobila dr Tanja Stovrag, koja je iz GG „Za napredniji Čačak “ prešla u SNS, ali ministar nije potpisao. Ovog puta je bez bilo čije saglasnosti ona premeštena sa radnog mesta onkologa na interno odeljenje i upućena na VMA pa me baš interesuje da li će Lončar to potpisati“, zapitao je on.

„Ovakvim postupcima su izigrani i Ministarstvo zdravlja i resorni ministar“, ocenio je dr Radojević.

Upitan zašto se on bavi time, budući da je napustio bolnicu, kaže da traži odgovore za narod i glasače, te da su ga kolege zamolile da to iznese u javnost.

„Država je nekome majka nekome maćeha. Majka je onima koji imaju mnogo, a maćeha onima koji imaju malo i jedva preživljavaju. NJima uzima ono malo od njihove sirotinje da popuni budžet“, zaključio je Radojević.

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime