Članice i funkcionerke čačanske SNS osudile istupe Trifunovića

0
524

ČAČAK – Članice i finkcionerke čačanske SNS oštro su osudile mizogine istupe glumca Sergeja Trifunovića prema pojedinim novinarkama i svim ženama iz ove partije kojima su upućene, na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Pomoćnica gradonačelnika Čačka, Mirjana Đoković je kazala da se članice SNS zalažu za pristojnu Srbiju u kojoj se žene ne prozivaju i nazivaju pogrdnim imenima. Ona je rekla da će se boriti za rodnu ravnopravnost i protiv svih vidova diskriminacije.

„Oni koji hoće da dođu na vlast moraju to učiniti na civilizovan način, a ne vređanjem žena koje su nosioci pojedinih funkcija“, istakla je Đoković.

Prema oceni zamenice gradonačelnika, Milice Dačić SNS je doprinela da žene budu zastupljenije u politici navodeći kao primer premijerku, predsednicu Skupštine, ministarke…

„Tu su naravno i pripadnice lepšeg pola koje obavljaju funkcije u gradskim upravama, direktorke JP i ustanova. Izjave, poput ovih koje smo čuli od Trifunovića degradiraju žene u društvu, a to čine i opozicioni lideri“, rekla je ona.

Dačić je naglasila da se to ne sme tolerisati, već i reagovati i to – ne samo članice SNS već žene iz svih političkih partija koje dele isto mišljenje.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime