Bisenić – Nedostatak takta u vođenju države izazvao bunt naroda

0
291

ČAČAK – Noćašnja dešavanja ispred Narodne skupštine najbolje pokazuju do čega dovodi nedostatak takta u vođenju zemlje u jednom ovakvom osetljivom trenutku, ocenio je za info-lider, Dragam Bisenić, zdravstveni radnik i predstavnik GG „Čačak je naš“.

Najveći izazov sa kojim se kao društvo suočavamo je, kaže on,  zdravstvena situacija izazvana epidemijom kovida i on kao takav traži maksimalno razumevanje i jedinstvo u prevazilaženju teške situacije.

„Nažalost vlast , a i deo neodgovorne opizicije u ovoj nesreći vide šansu za politički ćar. U medicini je zlatno pravilo da, ma koliko lek bio spasonosan , pacijent, osim ako je bez svesti, mora dati saglasnost za njegovu primenu. Naravno da to podrazumeva detaljno objašnjenje zašto je taj lek njemu potreban i šta se dešava ako ga ne primi. Niti je naš narod bez svesti , niti mu je jasno šta mu se predlaže i zbog čega.U tome je osnovni problem. Svaki vid protesta koji će odgovorne u državi da natera na drugačiji pristup , prvenstveno prema građanima, podržavamo kao i mere koje bi se iz takvog pristupa primenile. Svaki vid politizacije i namernog diskreditovanja spontanog narodnog bunta osuđujemo“, rekao je Bisenić.

GG Čačak je pozvala svoje pristalice da aktivno učestvuju u pronalaženju rešenja za ovu tešku epidemiološku situaciju.

„Ako je potrebno izvršiti pritisak i na taj način korigovati greške koje vlast pravi podržavamo i svaki vid protesta, naravno uz poštovanje mera zaštite. Samo molimo neodgovorne elemente sa obe strane političkog spektra da shvate da zdravlje i životi ljudi nisu deo političke kampanje“, naveo je on.

Grad Čačak se nalazi na prekretnici u smislu zdravstvene situacije i vrlo blizu ostvarenja svih naših strahova na koje smo upozoravali i još jednom zahtevamo maksimalnu ozbiljnost i razumevanje težine trenutka, zaključio je Bisenić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime