Aleksandar Vučić osuđen zbog laži o Bošku Obradoviću

0
22

ČAČAK – Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je prvostepenu presudu kojom se predsednik SNS Aleksandar Vučić obavezuje da plati 200.000 dinara predsedniku Srpskog pokreta Dveri Bošku Obradoviću zbog povrede ugleda i časti, jer ga je nazvao “lopovom“ i “fašistom“.

Povod za Obradovićevu tužbu bila su dva gostovanja Aleksandra Vučića na TV Pink od 13. i 16. februara 2019. godine, u kojima ga je u prenosu uživo nazvao “lopovom“ i “fašistom“. Na sudu se pojavio samo Boško Obradović.

Iz Dveri saopštavaju da je karakteristično da Vučićev advokat nije tražio njegovo izjašnjavanje na sudu, niti ga pozvao u svojstvu svedoka da dokaže svoje tvrdnje, kao i da je na taj način Vučić izbegao suđenje i suočavanje sa Obradovićem, ali, kako se navodi, nije mogao izbeći presudu.

– Ovo je veliki dan i istorijski trenutak kada je nezavisno sudstvo u Srbiji donelo prvu sudsku presudu protiv Aleksandra Vučića kao ne samo pojedinca već i simbola aktuelne vlasti. Ovom presudom je odbranjena moja čast i ovo je velika satisfakcija za mene lično, moju porodicu i Srpski pokret Dveri u celini. Niti smo fašisti niti smo lopovi, niti predsednik SNS i Srbije sme tako da nas naziva u medijima bez ikakvih dokaza. To što u Srbiji vlada fasadna demokratija, što nema slobode medija i poštenih izbora, što su institucije zarobljene, ne znači da predsednik SNS može da radi šta hoće i da se svakodnevno preko režimskih medija obračuva sa političkim neistomišljenicima, ili izdaje takve naloge svojim horovima. Pozivam Aleksandra Vučića da se izvini zbog ovih reči, a sve režimske medije da prenesu vest o ovoj presudi. ova presuda vraća veru u srpsko sudstvo, njegovu nezavisnost i budućnost vladavine zakona i pravde u Srbiji. Nova godina nije mogla početi većim simboličkim činom za sve gladne i žedne pravde u našoj zemlji. Neka ova istorijska presuda postane vesnik jedne nove epohe u srpskoj istoriji koja će nam konačno svima doneti vladavinu prava i odgovornost političara na vlasti za izgovorene laži i učinjena krivična dela – izjavio je nakon izricanja presude Boško Obradović.

Izvor: Morava info

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime