Ivana Ilić juri na još jednu medalju u paklenoj konkurenciji u Najrobiju

592

ČAČAK – U glavnom gradu Kenije Najrobiju sutra počinje Svetsko prvenstvo u atletici za juniore, odnosno za takmičare mlađe od 20 godina (U20).

Jedna od velikih uzdanica reprezentacije Srbije je sprinterka Čačanskog atletskog kluba (ČAAK) Ivana Ilić, koja će nastupiti u trkama na 100 i 200 metara.

Ona će na stazu izaći već u sredu ujutru, kada će učestvovati u kvalifikacijama na 100 metara. U popodnevnom terminu održaće se polufinalne trke na ovoj deonici.

Zvanični sajt Svetske atletske federacije poklonio je značajnu pažnju mladoj Gornjomilanovčanki, svrstavajući je u red favorita, podsetivši na njen nacionalni rekord od 11,36 postignut u junu ove godine. Naglašava se i da je Ivana vicešampionka sa Evropskog prvenstva za juniore održanog u Talinu polovinom jula.

– Plasman u finale bio bi veliki uspeh za Ivanu, pošto je konkurencija zaista paklena. Ako vam kažem da čak 41 devojka prijavljena za trku na 100 metara trči ispod 11,85, sve vam je jasno – rekao je u kratkoj izjavi za Morava info Dragan Dukanac, trener Ivane Ilić, nakon sletanja u Najrobi.

Reprezentacija i stručni štab Srbije pred polazak u Najrobi

Delegacija Srbije doputovala je u glavni grad Kenije juče u prepodnevnim satima. Dukanac kaže da su kovid procedure rigorozne, i da se PCR testovi rade na svakih 48 sati.

Izvor: Morava info, FOTO CAAK