Naslovna Društvo Više od 1200 lekara podržalo otvoreno pismo Vladi Srbije, potpisi još pristižu

Više od 1200 lekara podržalo otvoreno pismo Vladi Srbije, potpisi još pristižu

706

Broj potpisa podrške inicijativi lekara okupljenih u neformalnoj grupi „Ujedinjeni protiv kovida“, koja se u otvorenom pismu upućenom Vladi Srbije i ostalim nadležnim institucijama oštro ogradila od republičkog Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19 i zatražila njegovu smenu, za manje od dva dana popeo se na hiljadu.

Podrška inicijativi, kako je objavljeno na sajtu „Ujedinjeni protiv kovida“, raste iz minuta u minut, pa je proglas za nepuna dva dana podržalo 1.206 lekara iz zdravstvenih ustanova širom Srbije.

Podsetimo, lekari koji su u utorak svojim potpisima stali iza otvorenog pisma zahtevaju i da se formira novi Krizni štab, da se istraže navodi o zataškavanju podataka, kao i da se „stane na put zastrašivanju i politizaciji koji narušavaju lično dostojanstvo zdravstvenih radnika“.

„Naša ljudska i profesionalna reakcija na stvarnost sa kojom se medicinski radnici svakodnevno susreću u svom radu dovela je do ove inicijative“, istakla je ova grupa lekara, navodeći da se Srbija našla u javno-zdravstvenoj katastrofi.

Kako su istakli, tehnički organizatori su prvi potpisnici proglasa. „Ne postoje formalni organizatori mimo potpisnika proglasa, i on pripada svima nama“, naglasili su inicijatori, dodajući da inicijativa ostaje otvorena za sve lekare koji svojim potpisima žele da pruže podršku nastojanju da se vrati poverenje građana u zdravstveni sistem Srbije.

 

Izvor: N1, Foto – ilustracija

NEMA KOMENTARA