Naslovna Društvo Sneg stao, ali prete nove nepogode, RHMZ izdao upozorenje

Sneg stao, ali prete nove nepogode, RHMZ izdao upozorenje

1318

Snežne padavine su prestale, ali magla može uticati na manju vidljivost na putevima u Srbiji, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Kako se navodi, niske večernje temperature i vlažni kolovozi stvaraju uslove za formiranje leda i poledice na putu.

Vozači se upozoravaju da voze sporije i krajnje oprezno, i da ne ulaze u rizična preticanja i poštujte saobraćajne propise.

Zbog obustave saobraćaja za teretna motorna vozila u Hrvatskoj, zbog vremenske nepogode, obustavljen je saobraćaj na graničnim prelazima Sot i Ljuba, na ulazu i izlazu iz zemlje, kao i na prelazu Bačka Palanka na izlazu iz zemlje.

Republički hidrometeorloški zavod izdao je upozorenje za područje Srbije na jak olujni južni i jugoistočni vetar i topljenje snežnog pokrivača za danas u sutra.

„Danas posle podne u planinskim predelima i u košavskom području južni i jugoistočni vetar u pojačanju, a u toku noći (27/28.01.) i u ponedelјak (28.01.) postaće jak i olujni, na jugu Banata sa udarima preko 24 m/s. Porast temperature, jak vetar i kratkotrajna kiša će u ponedelјak (28.01.) intenzivirati toplјenje snežnog pokrivača u nižim predelima, dok se na visokim planinama očekuje mećava i snežni nanosi“, navodi RHMZ na sajtu, a prenosi Tanjug.

NEMA KOMENTARA