Naslovna Društvo Počinje zima, na visokim planinama sneg, temperatura do devet stepeni

Počinje zima, na visokim planinama sneg, temperatura do devet stepeni

1078

Zima će ove godine na severnoj polulopti Zemlje početi večeras u 23 sata i 22 minuta. Za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti u isto vreme počeće leto. Na dan početka zime obdanica je najkraća, a noć najduža.

U Srbiji će u petak ujutru biti oblačno vreme, ponegde sa mrazom i slabom kišom koja će se lediti na tlu, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Na visokim planinama očekuju se sneg i susnežica.

Duvaće slab i umeren vetar koji će krajem dana i tokom noći biti u pojačanju. Jutarnja temperatura biće od minus šest do minus jedan stepen, najviša dnevna od četiri do devet, a u Timočkoj krajini oko jedan stepen.

U Beogradu će u petak ujutru biti oblačno vreme uz slab mraz i, u pojedinim delovima grada, slabu kišu koja će se lediti na tlu. Tokom dana postepeno smanjenje oblačnosti. Duvaće slab do umeren vetar koji će tokom noći biti u pojačanju. Jutarnja temperatura biće oko minus jedan, a najviša dnevna oko šest stepeni.

Meteorološke prilike biće nepovoljne za većinu hroničnih bolesnika, a poseban oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Moguće meteoropatske reakcije su reumatski bolovi, glavobolja i promenljivo raspoloženje.

N1 – Foto – Izvor: Shutterstoc

 

NEMA KOMENTARA