Naslovna Društvo Konkurs za besplatna lečilišta za penzionere, prijave do 21. maja

Konkurs za besplatna lečilišta za penzionere, prijave do 21. maja

917

Penzijsko invalidski fond objavio je konkurs za besplatan desetodnevni boravak u zdravstveno – stacionarnim ustanovama i banjsko – klimatskim lečilištima za penzionere iz kategorije zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika koji u 2019. ispunjavaju uslove konkursa.

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u trajanju od 10 dana imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija je penzija manja od 26.324,00 dinara, a koji to pravo nisu koristili u prethodnih pet godina.

Penzineri prilikom popunjavanja oglasa upisuju tri željene banje, od kojih su prve dve iz ponude filijale PIO fonda Užice koju čine Banja Koviljača, Ivanjica, Trepča, Vrnjačka banja i Čigota na Zlatiboru, dok je treća neka od preostalih banja od ukupno 24 koje su na raspolaganju. Prijave na konkurs podnose se u prostorije udruženja penzionera u Čajetini od šestog do 21. maja, nakon čega će biti objavljena rang lista. Za 2019. godinu Udruženje penzionera u Čajetini dobilo je nešto više mesta u ovom konkursu odnosno 24, uz još nekoliko mogućih mesta za penzionere iz samostalne delatnosti i poljoprivrednike preko filijale Užice.

U besplatnu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte. Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava, a mogu konkurisati i penzioneri koji imaju i međunarodnu penziju pod uslovom da je zbir manji od 26.324 dinara.

sajt opštine Čajetina

NEMA KOMENTARA