Naslovna Društvo Izjave Slobodana Bugarskog nisu primerene prosvetnom radniku

Izjave Slobodana Bugarskog nisu primerene prosvetnom radniku

925

Sindikat obrazovanja Čačak podržava odluku kolektiva OŠ „Filip Filipović“ kojom se ograđuju od izjave Slobodana Bugarskog, nastavnika istorije u toj školi, a objavljenu u raznim medijima i na društvenim mrežama. Izjava nije primerena prosvetnom radniku i nanosi veliku štetu, kako školi, tako i sindikatu .

Sindikat obrazovanja Čačak stoji iza odluke Sindikalne organizacije OŠ „Filip Filipović“ u Čačku da Slobodan Bugarski bude isključen iz naše sindikalne organizacije jer je svojim ponašanjem i delovanjem naštetio radu i ugledu sindikata, ne poštujući etički kodeks profesije.

Tom odlukom Sindikalna organizacija OŠ „Filip Filipović“ u Čačku, a sa njom i Sindikat obrazovanja Čačak, žele da pokažu javnosti, roditeljima i učenicima našeg grada da najoštrije osuđujemo izjavu imenovanog i svaki drugi oblik nasilja i pozivanja na nasilje.

Zaposleni u OŠ „Filip Filipović“ u Čačku se ograđuju od izjave Slobodana Bugarskog, nastavnika istorije u našoj školi, koja je objavljena u medijima i na društvenim mrežama. Smatramo da njegova izjava nije primerena prosvetnom radniku, te da najveću štetu nanosi ugledu škole u kojoj radimo.

Kolektiv OŠ „Filip Filipović“ u Čačku najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja, pa i verbalno nasilje i govor mržnje. Naše đake učimo da se prema svakom čoveku odnose sa dužnim poštovanjem, i da poštuju različitost mišljenja i uverenja. Takođe ih učimo da različiti stavovi, mišljenja i uverenja nikada ne smeju biti razlog za nasilje i pretnje nasiljem.

Stoga najoštrije osuđujemo kako ovaj, tako i svaki drugi vid pozivanja na nasilje, i molimo učenike, roditelje i sve ostale naše sugrađane da ovaj neprijatni pojedinačni slučaj ne dovode u vezu sa celom našom školom, navodi se u saopštenju iz ove kuće znanja.

NEMA KOMENTARA