Naslovna Kultura Čačanka na čelu Arhivističkog društva Srbije

Čačanka na čelu Arhivističkog društva Srbije

1352

Direktorka Međuopštinskog istorijskog arhiva u Čačku, istoričar i ahivski savetnik Lela Pavlović, 12. aprila ove godine, na Izbornoj skupštini Arhivističkog društva Srbije izabrana je za predsednika ove strukovne organizacije.

Arhivističko društvo Srbije obuhvata 37 arhiva i u saradnji sa matičnim Arhivom Srbije, bori se za unapređenje statusa arhivskih radnika Srbije i same struke.

Ovo će biti treća godina kako Arhivističko društvo Srbije organizuje međunarodno savetovanje. Ove godine susreti su na Tari, nakon čega će biti objavljen Zbornik radova, a zatim sledi izdavanje Arhivskog časopisa, koji izlazi godišnje i u kome se govori o svim problemima i uspesima arhivista Srbije. Ove godine tema savetovanja biće Arhivi u elektronskom okruženju kao i rešavanje problema materijalnog statusa, kadrova, problema u struci, fondova, vrednovanja arhivske građe — navodi Lela Pavlović.

Arhiv Srbije počeo je sa radom na jedinstvenom informacionom sistemu ARHIS što će omogućiti umrežavanje svih arhiva dok će se samo arhiviranje vršiti na isti način.

ozonpress.net

NEMA KOMENTARA