Volonteri Kancelarije za mlade pripremili preko 500 paketića za ugroženu i bolesnu decu

0
1022
ČAČAK – Kancelarija za mlade Čačak učestvuje u akciji “Osmeh na dar” već treću godinu zaredom. Cilj ove akcije bio je prikupljanje materijala za pravljenje paketića za bolesnu i socijalno-ugroženu decu.

Akcija je imala jako veliki odziv. U svim osnovnim, srednjim školama, vrtićima i fakultetima, brojnim sportskim školicama, školama jezika bile su postavljene kutije u kojima su se mogli prikupljati slatkiši, grickalice, pribor za školu i igračke.

Vredni volonteri Kancelarije za mlade su potom sav prikupljeni materijal odnosili u Omladinski klub, odakle su svi paketići sortirani na muške i ženske.

„Moramo se pohvaliti da smo ove godine oborili dosadašnje rekorde sa pripremljenih preko 500 paketića, od kojih je prvih 100 otišlo u Manastir Banjska na Kosovu i Metohiji“, kaže Dušan Radojević, član Gradskog veća zadužen za mlade.

 

 

Dodela paketića planirana je za danas u Domu kulture, gde će volonteri Kancelarije za mlade zajedno sa članovima Kola srpskih sestara deliti kako paketiće za najmlađe, tako i pakete hrane i higijene za socijalno-ugrožene porodice.

 

 

„S obzirom da je spisak onih koji su ove godine učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji predugačak, ovim putem se zahvaljujemo svima onima koji su bar malim delom doprineli istoj, donirajući sredstva za paketiće i time bez sumnje omogućili da i ove godine izmamimo osmeh više“, dodaju aktivisti Kancelarije za mlade u Čačku.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime