Ultrazvučni aparat za odeljenje urologije u Čačku

0
279

Zahvaljujući posredovanju Grada Čačka Ministarstvo zdravlja opredelilo je ultrazvučni aparat za Odeljenje urologije čačanske Opšte bolnice. Vrednost ovog dijagnostičkog aparata je 3,5 miliona dinara, ali je njegova vrednost za medicinske radnike, kao i korisnike zdravstvenih usluga te ustanove neprocenjiva.

-Aparat se može koristiti za sve dijagnostičke procedure koje su nephodne na urologiji, jer ova grana medicine koristi radilošku dijagnostiku za direktnu dijagnozu svih bolesti. Namenjen je prevashodno ležećim pacijentima, čime ćemo u velikoj meri smanjiti pritisak na Službu radiologije. Sa druge strane, koristićemo ga i za ambulantne pacijente, odnosno brzu dijagnostiku određenih oboljenja. Aparat apsolutno zadovoljava sve naše potrebe – rekao je dr Bratislav Lazić, načelnik Odeljenja urologije.

Ovo je treći ultrazvučni aparat, koji je u protekla četiri meseca, nabavljen za Opštu bolnicu Čačak, naglasio je gradonačelnik Milun Todorović.

-Grad čini i činiće sve što može kako bi naši sugrađani imali kvalitetnu zdravstvenu negu i kako bi naše medicinsko osoblje radilo u što boljim uslovima. Zbog toga se trudimo da prvenstveno kompletiramo dijagnostičku službu, što smo u dobroj meri već uradili. U planu je nabavka magnetne rezonance do kraja godine, kao i još jednog skenera najnovije generacije. Time bismo, kako kažu našu lekari, imali potpuno kvalitetno opremljenu dijagnostičku službu, koja bi značajno olakšala rad zaposlenima, ali i ubrzala lečenje pacijenata Opšte bolnice Čačak – rekao je Todorović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime