„Tartif “ otara novu sezona milanovačkog pozorišta

0
902

GORNJI MILANOVAC – “Tartif” – jedno od najmoćnijih, najhrabrijih i najlucidnijih dela Žana Batista Poklena Moliera u režiji Branka Kneževića, u četvrtak, 27. septembra, na “maloj sceni” otvoriće novu pozorišnu sezonu u Milanovačkom pozorištu.

„Tartif “ je komedija o licemerju koju su, u vreme kada je nastala (1664. godine), zbog njene provokativne drskosti i slobodoumne lucidnosti zabranili. U predstavi Branka Kneževića, ona postaje priča o sudbini čoveka koji je zbog teskobe sopstvenog života utehu potražio u slepoj religioznosti, podređujući joj sve, zaboravljajući da će se ona, kao i svi veštački rajevi, na kraju pretvoriti u pakao.

U predstavi nema nevinih. Prikazuje se licemerje čitave jedne epohe (prva polovina XX veka). Aktuelizacija predstave nije izvedena na napadan način. Molijerov tekst nije menjan, samo je scena kraja, koju je Molijer morao da dopiše da bi komad bio izveden, dramski nadograđena.

U novoj postavi “Tartifa” nastupiće: Branko Knežević, Aleksandar Avramović, Marija Todorović, Pavle Steković, Predrag Damnjanović, Tatjana Rašić, Danica Vučetić, Milesa Ilić, Mihailo Ristić, Branko Nedeljković, Predrag Lošić, Teodora Todorović, Krsman Nedeljković, Milan Aćimović.

Tokom oktobra na repertoru će biti i: “Profesionalac” (4. i 11. oktobar u 21:00h) i “Jednočinke” (18. oktobar  sa početkom u 21h).

Premijera predstave “Silvija” na “maloj sceni” Milanovačkog pozorišta predviđena je za 25. oktobar. Telefon za rezervaciju mesta je 065/636 – 02 – 09 .

FOTO – draganlekovic.me

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime