Šteta na usevima prouzrokovana nevremenom u Gornjem Milanovcu skoro 300 miliona dinara

0
828

Gornji Milanovac – Nevreme koje je za vikend zahvatilo deo teritorije opštine Gornji Milanovac, pričinilo je štetu na poljoprivrednim usevima u iznosu od 295 miliona dinara, navodi se u izveštaju Komisije za procenu štete.

Do sada je evidentirana šteta na 495 poljoprivrednih gazdinstava, a površina oštećenog zemljišta je oko 1.715 hektara, preneo je reflektor.rs.

Oštećenja na građevinskim objektima i infrastrukturi prouzrokovana jakim vetrom, kišom i gradom tek će biti utvrđena od strane Komisije koja je svakodnevno na terenu i obilazi ugrožena područja.

Štab za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac i komandant štaba Dejan Kovačević u stalnom su međusobnom kontaktu i kontaktu sa meštanima sela koja su najviše pogođena kako bi se pružila adekvatna pomoć, popisala šteta i našao način da se posledice nevremena saniraju.

Opština Gornji Milanovac će zajedno sa Vladom Srbije, ministarstvima i Kancelarijom za javna ulaganja obezbediti potrebna sredstva kako bi se posledice nevremena i šteta koja je tom prilikom načinjena budu sanirane.

Foto: D.Karadarević

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime