Šta je istina o tragičnoj sudbini porodice Krivokuća?

6956

ČAČAK – Ne opravdavam nijednu vrstu nasilja, ni fizičko, ni psihičko, kao ni činjenicu da je moj pokojni Radoje bio alkoholičar, ali se naglo propio zbog porodičnih problema koje je imao sa svojom suprugom Danijelom, tako ispovest za infolider počinje njegov otac Srećko Krivokuća čiji se četrdesetčetvorogodišnji sin obesio nakon što je nožem izbo ženu u selu Zablaće nadomak Čačka.

Prema njegovim rečima, pokojni Radoje je oženio Danijelu iz komšiluka i beskrajno ju je voleo, kao oči u glavi, čak patološki. Sada, kada je izgubio sina, trudiće se svim silama da pomogne njegovoj deci.

„Živeli su prvo u Ivanjici, imali dvoje dece, ja sam im nakon toga kupio imanje u Zablaću gde su se preselili. To sam se sa pokojnim sinom dogovorio da bi bilo lakše i njima i deci zbog posla i škole. Vremenom je moja snaha promenila narav i počela da se viđa sa drugim muškarcima, zbog čega sumnjam da dvoje najmlađih mališana nisu njegovi, već njenog ljubavnika. Zbog toga sam angažovao advokata kako bi se utvrdile činjenice i uradila DNK analiza“, kaže kroz suze nesrećni otac.

Srećko ističe da je ta agonija između supružnika trajala šest godina, ali i da je, uprkos svemu, njegov sin molio Danijelu da se promeni, jer su njegove emocije prema njoj bile jače od svih problema koje su imali.

„Ona to nije želela, ali ni institucije nisu obavile svoj posao u skladu sa zakonom. Zato sam se obratio Zaštitniku građana Zoranu Pašaliću da se pokrene kontrola rada čačanskog MUP-a, Centra za socijalni rad u Čačku i svih drugih nadležnih službi“, priča nam Srećko.

Prema njegovoj oceni, policija je napravila mnogo propusta nakon Radojevog pokušaja da izbode suprugu, trebalo je da ga nađu pre nego što je izvršio samoubistvo i da ga privedu licu pravde zbog tog dela.

Krivokuća tvrdi da su svi u Zablaću znali da se Danijela, iako je bila u braku, viđala sa komšijom koji je čak, jednom prilikom i isprebijao njegovog počivšeg sina.

„Pokojni Radoje je jedno vreme to ignorisao, hteo da spasi porodicu, ali je sve uzelo maha kada je posumnjao da dete, koje se prošle godine rodilo nije njegovo već komšijino“, rekao je Srećko.

Nakon toga se, nastavlja svoju ispovest otac, naglo propio i jednog dana ušao u kuću tog čoveka kako bi ga pitao zašto mu se meša u brak i rastura porodicu. Za njim je krenula i supruga, a komšija ga je pesnicama isprebijao zbog čega se onesvestio.

„Policijski službenici koji su došli, umesto komšiju, Radoja su odveli u prekršajni sud, a postupajuća sudija je, videvši da je u konfuznom stanju, naložila da se odmah hospitalizuje i tako mu spasila život“, kaže Srećko ističući da su ga tukli i pripadnici policije.

On, takođe, smatra da su se policajci protivpravno poneli jer ga nisu odmah odveli u bolnicu prekršivši i dužnost i ljudskost. Začuđuje ga i činjenica da tom komšiji nije pisana ni krivična, ni prekršajna prijava zbog teških telesnih povreda koje je naneo Radoju već njegovom pokojnom sinu.

„Međutim, kada otpočeo prekršajni postupak protiv Krivokuće, advokat Saša Milinčić je video fotografije isprebijanog Radoja, pa je podneta prijava protiv muškarca Z.M. koji mu je naneo povrede, a on je i priznao da ga je dva puta udario pesnicom u glavu decembra prošle godine“, kaže Srećko. Tom prilikom je suđenju prisustvovala i Danijela koja je dajući iskaz priznala da je počinila preljubu sa Z.M što je i ušlo u zapisnik na ročištu. U međuvremenu je podnet zahtev za sporazumni razvod braka između supružnika i taj postupak je bio u toku“, zaključio je on.

Advokat Srećka Krivokuće, Saša Milinčić kaže da se potom samo pisalo o Radoju kao nasilniku, ali niko nije znao za drugu stranu medalje.

 

 

„Kada je došlo do paljenja, pokojnik je, stigavši u dvorište na stepeništu svoje kuće u Zablaću video patike za koje je posumnjao da pripadaju Z.M. Komšija, koji je bio sa njegovom suprugom je iskočio kroz prozor, a Radoje je revoltiran zapalio jastuk, a ne kuću da bi nakon toga završio na psihijatrijskom odeljenju čačanske bolnice 15 dana“, naveo je Milinčić.

Prema njegovim rečima, za to vreme je Danijela vršila pritisak na supruga da povuče krivičnu prijavu protiv Z.M. koja je u međuvremenu podneta jer je Radoju naneo telesne povrede.

„Čak je i mene zvala da povučem privatnu tužbu, što sam odbio zbog toga što je moj klijent bio u bolnici. Posle toga je došao Radojev otac da ga nakon izlaska iz čačanske bolnice odvede u Ivanjicu“, rekao je Milinčić. I on se složio sa Srećkom da je policija trebala da organizuje intenzivnu poteru za Radojem i angažuje veći broj ljudstva kako bi se sprečilo ono najgore.

Još je gore postupanje Centra za socijalni rad koji nije ispitao sve okolnosti o ovoj porodici, ocenio je Milinčić.

„To je prvo što treba da ispita ombudsman jer kada je Radoje ubo nožem Danijelu u stomak deca su poverena na čuvanje upravo komšiji koji je napravio haos u njihovom braku. Da li je normalno da se mališani ostave takvom čoveku da brine o njima, a on im je uništio porodicu“, zapitao je advokat.

Zato zahtevamo da Zaštitnik građana ispita detalje ovog slučaja, a mi ćemo dostaviti sve dokaze koje posedujemo, jer ukoliko se ove činjenice ne utvrde i ne sankcionišu odgovorni u lancu može opet stradati neka porodica, zaključio je Milinčić.

Redakcija portala info lider pokušala je da stupi u kontak i sa Danijelom Krivokućom, kako bi ispričala i svoju stranu navedenih događaja, ali je njen telefon nedostupan.

Mi ne želimo nikoga da osuđujemo, niti nagađamo, već samo ispričamo životne priče koje zanimaju javnost.

Ona sada živi u Zablaću sa četvoro dece, trinaestogodišnjim Aleksandrom, jedanaestogodišnjim Nikolom, petogodišnjom Marijom i trinaestomesečnom bebom Stefanom, a kako tvrdi njen svekar Srećko Krivokuća, u kuću se uselio i komšija sa kojim je u ljubavnoj vezi. Svakako, pravu istinu o tragičnoj sudbini ove porodice trebalo bi da utvrde nadležni organi, a kako stvari stoje, Zastitnik građana.

Ukoliko se Danijela Krovokuća javi, prenećemo i njen stav po pitanju navoda advokata porodice Krivokuća, kao i njenog bivšeg svekra.